• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Orthoceras Zaksteen 10-15 gram

Productnr.: 89656

€ 6,99
incl. btw
Op voorraad

Beschrijving

Orthoceras Zaksteen

De zakstenen worden per stuk verkocht. Elke zaksteen is tussen de 10 en 15 gram. De foto is een voorbeeld van ons assortiment. Stenen zijn natuurproducten, elke zaksteen is daarom anders. We besteden veel aandacht aan het uitzoeken van onze zakstenen. Elke steen is daardoor gelijk aan kwaliteit en gewichtsklasse.


Orthoceras is eigenlijk geen edelsteen, maar een fossiele steen. Het is de versteende overblijfselen van een uitgestorven zeeschelpdier dat ongeveer 400 miljoen jaar geleden in de oceaan leefde.

Het behoort tot de cephalopoda-klasse van weekdieren en is nauw verwant aan inktvissen en inktvisachtigen. De schelpen van Orthoceras werden begraven onder sediment en door de tijd heen versteend tot fossiel.

De fossielen hebben de vorm van langwerpige, buisvormige structuren met kamers en een spiraalvormige schaal. Ze hebben vaak een donkere kleur, variërend van zwart tot bruin of grijs, en hebben kenmerkende patronen veroorzaakt door de groei van de schelplagen.

Orthoceras-fossielen worden over de hele wereld gevonden, voornamelijk in sedimentaire gesteenten. Enkele bekende vindplaatsen zijn Marokko, de Verenigde Staten, Canada, Tsjechië en Marokko.

Ze behoren tot een van de oudste en bekendste fossielen van de wereld.


De werking van Orthoceras...

De fossielen hebben geen hele specifieke werking, omdat het geen edelstenen zijn, maar ze dragen wel een hoop kennis met zich mee uit het verleden, waardoor ze toch bepaalde eigenschappen bevatten.

Zo helpen ze bijvoorbeeld met het verkennen van je vorige levens en het begrijpen van de evolutionaire reis van de aarde.

Ook hebben ze een aardende energie en bevorderen ze stabiliteit. Het helpt bij het verankeren van je emoties en het creëren van een gevoel van veiligheid en zekerheid.


Reinigen en opladen...

Orthoceras kan op allerlei manieren gereinigd worden. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken. Let bij fossielen altijd op bij het reinigen met water, sommige fossielen zijn kwetsbaarder dan anderen.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.