• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Gele calciet bol

Productnr.: 88928

€ 49,99
incl. btw
Niet op voorraad

Beschrijving

Deze bol van gele calciet heeft een diameter van 5 cm en weegt ongeveer 214 gram.


Calciet behoort tot de kalkstenen en staat voor sommige mensen ook wel bekend onder de naam 'Kalkspaat'. Het is een veel voorkomende soort mineraal die in talloze kleuren en varianten voorkomt. Calciet bestaat uit calciumcarbonaat, hetzelfde materiaal als waar de botten en tanden van zoogdieren bestaan. Dit maakt de steen in de edelsteentherapie dan ook erg belangrijk voor de heling van botten en gewrichtsklachten.


De algemene werking van Calciet

Calciet is een activerende en stimulerende steen op zowel lichamelijk als op geestelijke en spiritueel niveau. De steen stimuleert groei en ontwikkeling. Hij heeft dan ook een motiverende werking, wat hem fijn maakt om bij je te hebben tijdens je werk of studie. Calciet geeft zelfvertrouwen, daadkracht, hoop, moed en standvastigheid. Hij brengt het gevoel en het verstand in balans en zorgt hiermee voor innerlijke rust van de geest. Calciet staat erom bekend het analytisch denken te bevorderen en de concentratie te verbeteren. De steen trekt ook succes aan, dit maakt hem ook ontzettend fijn om bij je te hebben tijdens bijvoorbeeld examens. Calciet heeft ook een reinigende werking, het kan negatieve energie uit een ruimte absorberen, dit maakt wel dat je de steen met regelmaat moet reinigen. Lichamelijk stimuleert Calciet de stofwisseling en het immuunsysteem. Hij wordt ook vaak ingezet ter bevordering van de groei bij kinderen. Vanwege zijn materiaal, calciumcarbonaat, is hij uitermate geschikt voor het skelet, de gewrichten en de calciumopname. Calciet heeft ook een gunstige werking op het hart en hartritmestoornissen.


Gele Calciet

Gele Calciet heeft, naast de algemene eigenschappen van Calciet, de kracht van reiniging en vitalisering. Geestelijk brengt hij balans terug en werkt de steen opbeurend. Bij angst en neerslachtigheid is Gele Calciet een hele fijne steen. Lichamelijk werkt deze zachte steen in de spijsvertering, de voortplantingsorganen, de darmen, galblaas en kolieken. Gele Calciet werkt ondersteunend bij verschillende varianten van depressies, vanwege zijn opbeurende werking. Het is ook een hele fijn steen om de zwangerschap te ondersteunen, omdat hij de ontwikkeling van de foetus ondersteunt en misselijkheid vermindert.


De verzorging

Calciet is niet geschikt om met water te reinigen. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken of om te reinigen met Palo Santo wierook.


Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.