• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Barnsteen Armband Split egaal

Productnr.: 88517

€ 11,99
incl. btw
Op voorraad

Beschrijving

Barnsteen

De armbanden worden per stuk verkocht. De foto is een voorbeeld van ons assortiment. Stenen zijn natuurproducten, elke armband kan daarom een beetje anders zijn. We besteden veel aandacht aan het uitzoeken van onze armbanden. Elke armband is daardoor gelijk aan kwaliteit.


Is de armband te groot? Je mag je Yara’s armband altijd meenemen naar de winkel, hier kunnen we hem in een kleinere maat voor je rijgen. Is de armband te klein? Ook dan kunnen we deze voor je rijgen. Om de armband groter te maken zijn wel twee armbanden nodig in plaats van één. Het kan gebeuren dat de elastiek in de armband na verloop van tijd slijt, ook dan mag je hem altijd langs brengen om deze opnieuw te laten rijgen, dit kan alleen wanneer je nog genoeg steenkralen hebt om hem te kunnen passen.


Barnsteen is een hele bijzonder steen. Waar andere stenen vaak koud aanvoelen, geeft Barnsteen een warm gevoel in je handen. Barnsteen staat ook wel bekend onder de Engelse naam 'Amber'. Het is eigenlijk een fossiel van hars. Een jongere variant hiervan is 'Copal'. Meestal is Barnsteen geel of roodbruin van kleur, maar af en toe komt het ook wel eens voor in groen, blauw of zwart. Het is een lichte, breekbare steen die veel weg heeft van kunststof. Je kunt ze echter makkelijk onderscheiden: Barnsteen ruikt bij wrijving naar den en smelt onder invloed van vuur. Ook blijft het drijvevn in een verzadigde zoutoplossing en licht het op onder UV-licht. In Barnsteen kunnen soms beestjes of stukjes plant te vinden zijn! Dit komt omdat Barnsteen eigenlijk niet echt een steen is, maar hars fossiel. Het hard worden van deze hars kost heel veel tijd. Het kan voorkomen dat in de tijd van hard worden, er zaadjes en insecten ingesloten raakten in het hars.


Barnsteen staat erom bekend om negatieve energie om te zetten in positieve energie. Hij maakt vrolijk en heeft een beschermende en reinigde werking. Hij wordt dan ook vaak gedragen als talisman. Barnsteen beschermt tegen allerlei negatieve invloeden en wordt daarom vaak meegenomen op reis. De steen geeft je meer geduld, mildheid en compassie voor anderen. Barnsteen is een vrolijk makende steen die meer stabiliteit en weerbaarheid geeft. Hij geeft meer energie, zelfvertrouwen en een steuntje in de rug wanneer je deze nodig hebt. De steen heeft een kalmerende werking bij emotionele stress en hij werkt ondersteunend bij depressieve en suïcidale gevoelens en andere stemmingsstoornissen. Barnsteen heeft een positieve invloed op de nieren, galblaas, darmen, maag, milt en de slijmvliezen. Hij werkt positief in op de keel, en helpt dus goed bij klachten zoals keelpijn of schorheid. Het is een fijne steen ter ondersteuning van de ziekte van Lyme. Barnsteen kan de wondgenezing versnellen en wordt daarom vaak ingezet bij bijvoorbeeld huidklachten. Barnsteen is de perfecte steen voor kinderen en baby's, omdat deze verlichtend werkt bij het doorkomen van de tanden. Hiervoor worden dan ook speciale baby colliers van gemaakt.