• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Amethist met calciet ruw op standaard

Productnr.: 47106

€ 695,00
incl. btw
Niet op voorraad

Beschrijving

Amethist behoort tot de kwarts-familie. Het is prachtig paarse steen, die zijn kleur te danken heeft aan sporen van ijzer en titaan met een beetje radioactiviteit. Radioactiviteit vervaagt in fel zonlicht, dit is dan ook de reden dat Amethist in zonlicht kan verbleken.

Amethist is een lila tot de donkerpaarse, doorzichtige steen. Ook bestaan hier varianten van zoals, Prasioliet. Dit is Paarse Amethist die verhit is waardoor deze groen wordt. Ook heb je Gebrande Amethist, een geel tot oranje steen, die vaak verkocht wordt als 'citrien'.


Amethist wordt op ontzettend veel plekken gevonden. De allerbekendste Amethistmijn ligt in Duitsland, Idar Oberstein. Daarnaast worden ze tegenwoordig voornamelijk gevonden in Zuid-Brazilië en Uruguay. Bij Amethist kun je hier ook verschil in zien: Zuid-Braziliaanse Amethisten hebben bijvoorbeeld relatief erg grote kristallen en Amethist uit Uruguay is heel donker van kleur.


De spirituele werking van Amethist...

Amethist is een hele spirituele steen. Hij bevordert de groei van je spiritualiteit en je intuïtie. De steen heeft een beschermende en zuiverende werking. Amethist heeft een zuiverende werking en kan daarom goed gebruikt worden bij het reinigen van je energie of de energie in een ruimte (vooral in combinatie met Bergkristal en rozenkwarts, samen: de Gouden Driehoek). Amethist heeft een sterke werking en wordt daarom niet graag aangeraden bij gevoelige kinderen, omdat de energie van deze steen erg overweldigend kan zijn.


De emotionele werking van Amethist...

Amethist kan je goed ondersteunen bij rouw en verdriet. Hij kan je helpen dit te verwerken, te accepteren en los te laten. Hij bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn tegenover jezelf en geeft je inzicht in gedrag dat schadelijk kan zijn en niet in dienst is van je beste zelf. De steen maakt je wilskrachtig, eerlijk en rechtvaardig. Hij kan je helpen om zonder oordel en met compassie te kijken naar anderen en naar jezelf. De steen kan goed ondersteunen bij mensen met innerlijke verscheurdheid en keuzestress, hij maakt je meer vastberaden. Amethist wordt vaak gegeven aan mensen die verslavingen aan willen pakken, omdat deze je hierin inzicht geeft en je wilskrachtig maakt om deze aan te pakken.


De lichamelijke werking van Amehtist...

Amethist is een hele fijne steen bij hoofdpijnklachten (met uitzondering van whiplash), omdat deze inwerkt op de hypothalamus, onderdeel van de hersenen. Het heeft een reinigende werking op het lichaam en een positieve invloed op het zenuwstelsel. Ook werkt deze steen in op de epifyse (pijnappelklier), welke het dag- en nachtritme bepaalt. Hierdoor is het een hele fijne steen bij slaapproblemen zoals, problemen met inslapen, doorslapen, nachtmerries enzovoort. Verder heeft Amethist een positieve werking op de alvleesklier, de zenuwen, het bloed en de bloedsamenstelling, de bloedsomloop, huidklachten, en de hart en vaten.


Calciet behoort tot de kalkstenen en staat voor sommige mensen ook wel bekend onder de naam 'Kalkspaat'. Het is een veel voorkomende soort mineraal die in talloze kleuren en varianten voorkomt. Calciet bestaat uit calciumcarbonaat, hetzelfde materiaal als waar de botten en tanden van zoogdieren bestaan. Dit maakt de steen in de edelsteentherapie dan ook erg belangrijk voor de heling van botten en gewrichtsklachten.


De algemene werking van Calciet...

Calciet is een activerende en stimulerende steen op zowel lichamelijk als op geestelijke en spiritueel niveau. De steen stimuleert groei en ontwikkeling. Hij heeft dan ook een motiverende werking, wat hem fijn maakt om bij je te hebben tijdens je werk of studie. Calciet geeft zelfvertrouwen, daadkracht, hoop, moed en standvastigheid. Hij brengt het gevoel en het verstand in balans en zorgt hiermee voor innerlijke rust van de geest. Calciet staat erom bekend het analytisch denken te bevorderen en de concentratie te verbeteren. De steen trekt ook succes aan, dit maakt hem ook ontzettend fijn om bij je te hebben tijdens bijvoorbeeld examens. Calciet heeft ook een reinigende werking, het kan negatieve energie uit een ruimte absorberen, dit maakt wel dat je de steen met regelmaat moet reinigen. Lichamelijk stimuleert Calciet de stofwisseling en het immuunsysteem. Hij wordt ook vaak ingezet ter bevordering van de groei bij kinderen. Vanwege zijn materiaal, calciumcarbonaat, is hij uitermate geschikt voor het skelet, de gewrichten en de calciumopname. Calciet heeft ook een gunstige werking op het hart en hartritmestoornissen.


Reinigen en opladen...

Amethist kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Gezien het formaat van de steen is dit niet mogelijk. In dit geval adviseren wij Palo Santo wierook te gebruiken.


Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.


Dit is een uniek product. Je ontvangt het product zoals op de foto is afgebeeld.

Deze amethist is ongeveer 13,42kg en is ongeveer 52x22x20 cm groot.