• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Amethist Geode Hanger Zilver Verguld

Productnr.: 86376

€ 24,99
incl. btw
Op voorraad

Beschrijving

Amethist

Deze hanger heeft een zilver vergulde rand met een RVS oogje. Hij is circa 29 mm hoog en 24 mm breed exclusief oogje. Bij bestelling ontvang je de hanger van de foto.


Amethist behoort tot de kwarts-familie. Het is prachtig paarse steen, die zijn kleur te danken heeft aan sporen van ijzer en titaan met een beetje radioactiviteit. Radioactiviteit vervaagt in fel zonlicht, dit is dan ook de reden dat Amethist in zonlicht kan verbleken. Amethist is een lila tot de donkerpaarse, doorzichtige steen. Ook bestaan hier varianten van zoals, Prasioliet. Dit is Paarse Amethist die verhit is waardoor deze groen wordt. Ook heb je Gebrande Amethist, een geel tot oranje steen, die vaak verkocht wordt als 'citrien'. Amethist wordt op ontzettend veel plekken gevonden. De allerbekendste Amethistmijn ligt in Duitsland, Idar Oberstein. Daarnaast worden ze tegenwoordig voornamelijk gevonden in Zuid-Brazilië en Uruguay. Bij Amethist kun je hier ook verschil in zien: Zuid-Braziliaanse Amethisten hebben bijvoorbeeld relatief erg grote kristallen en Amethist uit Uruguay is heel donker van kleur.


Amethist is een hele spirituele steen. Hij bevordert de groei van je spiritualiteit en je intuïtie. De steen heeft een beschermende en zuiverende werking. Amethist heeft een zuiverende werking en kan daarom goed gebruikt worden bij het reinigen van je energie of de energie in een ruimte (vooral in combinatie met Bergkristal en rozenkwarts, samen: de Gouden Driehoek). Amethist heeft een sterke werking en wordt daarom niet graag aangeraden bij gevoelige kinderen, omdat de energie van deze steen erg overweldigend kan zijn. Amethist kan je goed ondersteunen bij rouw en verdriet. Hij kan je helpen dit te verwerken, te accepteren en los te laten. Hij bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn tegenover jezelf en geeft je inzicht in gedrag dat schadelijk kan zijn en niet in dienst is van je beste zelf. De steen maakt je wilskrachtig, eerlijk en rechtvaardig. Hij kan je helpen om zonder oordel en met compassie te kijken naar anderen en naar jezelf. De steen kan goed ondersteunen bij mensen met innerlijke verscheurdheid en keuzestress, hij maakt je meer vastberaden. Amethist wordt vaak gegeven aan mensen die verslavingen aan willen pakken, omdat deze je hierin inzicht geeft en je wilskrachtig maakt om deze aan te pakken. Amethist is een hele fijne steen bij hoofdpijnklachten (met uitzondering van whiplash), omdat deze inwerkt op de hypothalamus, onderdeel van de hersenen. Het heeft een reinigende werking op het lichaam en een positieve invloed op het zenuwstelsel. Ook werkt deze steen in op de epifyse (pijnappelklier), welke het dag- en nachtritme bepaalt. Hierdoor is het een hele fijne steen bij slaapproblemen zoals, problemen met inslapen, doorslapen, nachtmerries enzovoort. Verder heeft Amethist een positieve werking op de alvleesklier, de zenuwen, het bloed en de bloedsamenstelling, de bloedsomloop, huidklachten, en de hart en vaten.


Reinigen en opladen...

Amethist kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.