• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Agaat Geode met Toermalijn Hanger

Productnr.: 86225

€ 24,99
incl. btw
Op voorraad

Beschrijving

Agaat met Toermalijn

Deze vergulde hanger heeft een verzilverde stift. Hij is circa 42 mm hoog en 31 mm breed exclusief oogje. Bij bestelling ontvang je de hanger van de foto.


Agaat

De Agaat is een van de meest bekende edelstenen. Dat hij het meest bekend is, betekent zeker niet het minst bijzonder. De Agaat behoort tot de familie van de Chalcedoon, en dus de Kwarts, en komt in allerlei verschillende varianten, kleuren en vormen voor. Hij kan bijvoorbeeld wit, grijzig, blauw, roodachtig of verschillende bruintinten zijn. Vaak kenmerkend voor Agaat zijn de banden die door de steen lopen. Afhankelijk van de kleur en de banden bestaan er allerlei verschillende ondersoorten, zoals: Botswana agaat, mosagaat, boomagaat, bandagaat of kantagaat.

Typerend voor de Agaat is dat deze vaak amandelvormig is, dit komt omdat deze steen wordt gevormd in vulkanische gasblazen. De steen wordt voornamelijk gevonden in Brazilië, Uruguay, Duitsland en de Verenigde Staten.


De Agaat bevordert spirituele en geestelijke groei, omdat deze je aanzet tot zelfreflectie en je motiveert om af en toe even afstand te nemen en alles wat objectiever te bekijken. Agaat staat er om bekend de aura te beschermen en te reinigen, hij geeft je een veilig gevoel en brengt je lichaam, ziel en geest meer in balans. Deze Chalcedoon soort beschermt je tegen pech en ongeluk, maakt vrolijker en ondersteunt bij een goede gezondheid. Agaat is een aardende, beschermende en stabiliserende steen. Deze bevordert innerlijke rust en motiveert een kalme en nuchtere houding. Ook bevordert de Agaat rationeel en logisch denken en kan je daarom goed helpen om je beter te concentreren. Door deze eigenschappen maakt de steen meer praktisch oplossingsgericht. Naast deze mooie eigenschappen, wordt Agaat vaak gebruikt bij het verwerken van verdriet en helpt bij gevoelens van angsten en fobieën. Agaat is een steen die vaak wordt gedragen tijdens de zwangerschap, voor zowel moeder als kind, omdat de steen beschermend werkt. Daarnaast stimuleert deze ook de groei en heeft een gunstige werking op de baarmoeder. Agaat kan een gunstige werking hebben bij epilepsie, aanvallen kunnen bij intensief gebruik van de steen minder heftig en minder vaak voorkomen. Ook is deze steen erg gunstig tegenover ontstekingen, voornamelijk bij oogontsteking, maagvliesontsteking en blaasontsteking. Agaat heeft een helende werking op spataderen en aambeien, zowel in- als uitwendige. Agaat heeft ook een positieve invloed op de maag, de blaas, bloedvaten en de ogen. Daarnaast stimuleert Agaat de stofwisseling.


Toermalijn

Toermalijn is een veelvoorkomende edelsteen die bekend staat om zijn diverse kleuren en verschillende variëteiten. Het is een mineraal dat uit de groep van borosilicaten behoort en wordt gevormd in verschillende gesteenten zoals graniet, pegmatiet en metamorfe gesteenten. Hij komt in een breed scala aan kleuren voor, waaronder zwart, bruin, groen, roze, blauw, geel en zelfs kleurloos. Elke kleurvariant van toermalijn heeft zijn eigen benaming, zoals zwarte toermalijn (schorl), groene toermalijn (verdeliet), roze toermalijn (rubelliet) en blauwe toermalijn (indigoliet). Toermalijn heeft een complexe kristalstructuur en vormt lange, prismatische kristallen met verticale groeven. Deze groeven worden vaak aangeduid als "strepen" en zijn een kenmerkend kenmerk van toermalijn. Deze steen wordt wereldwijd gevonden, met bekende vindplaatsen in landen als Brazilië, Sri Lanka, Afghanistan, Nigeria, Madagascar en de Verenigde Staten. Elke locatie kan zijn eigen kenmerken en kleurvariaties van toermalijn hebben.


Toermalijn is een krachtige steen voor bescherming. Het weert negatieve energieën, elektromagnetische straling en psychische aanvallen af, doordat het een energetisch schild vormt om de drager heen. Daarnaast versterkt hij de verbinding met de aarde en het bevordert aarding. Het helpt om in evenwicht te komen en in contact te blijven met de fysieke realiteit, waardoor een gevoel van stabiliteit en innerlijke rust ontstaat. Hij wordt vaak gebruikt om energetische blokkades op te heffen en de chakra's en het energieveld te zuiveren. Het helpt bij het verwijderen van negatieve energieën en het bevorderen van een gezonde energiestroom door het lichaam. Ook wordt hij beschouwd als een steen die de spirituele groei en bewustwording ondersteund. Het helpt bij het openen van de geest voor nieuwe inzichten, het bevorderen van intuïtie en het vergroten van het spirituele bewustzijn. Toermalijn bevorderd een positieve mindset en weert negatieve gedachtes af. Het bevorderd optimisme, het versterkt zelfvertrouwen en het verminderd negatieve denkpatronen. Deze steen biedt ondersteuning bij het reguleren van emotionele patronen en het bevorderen van emotionele stabiliteit. Het helpt bij het loslaten van negatieve emoties, het verminderen van angst en stress, en het creëren van een gevoel van kalmte en evenwicht. Daarnaast helpt hij bij het herstellen van emotioneel evenwicht en het bevorderen van emotionele stabiliteit. Het reguleert stemmingswisselingen, het verminderd prikkelbaarheid en het bevorderd een gevoel van innerlijke vrede. Toermalijn biedt ondersteuning bij het verbeteren van mentale helderheid en focus. Het helpt bij het verminderen van mentale mist, het stimuleren van concentratie en het vergroten van de alertheid en productiviteit. Ook wordt deze steen vaak gezien als een steen die beschermt tegen negatieve energieën die het psychische welzijn kunnen beïnvloeden. Het weert negatieve invloeden, psychische aanvallen en energetische vampirisme af.


Toermalijn wordt vaak geassocieerd met het bevorderen van een gezonde energetische balans in het lichaam. Het helpt bij het harmoniseren en in evenwicht brengen van de energiestromen, wat op zijn beurt een positieve invloed heeft op het fysieke welzijn.

Sommige mensen ervaren dat deze steen helende eigenschappen heeft die helpen bij het ontgiften van het lichaam. Het verwijdert toxines, zware metalen en andere schadelijke stoffen uit het lichaam. Daarnaast wordt hij vaak gebruikt voor pijnverlichting. Het heeft een kalmerende en ontspannende werking, wat kan helpen bij het verminderen van pijnklachten zoals hoofdpijn, spierspanning en gewrichtspijn. Ook verbeterd hij de bloedcirculatie. Door het bevorderen van een gezonde doorbloeding kan het helpen bij het leveren van zuurstof en voedingsstoffen aan de cellen en het afvoeren van afvalstoffen. Toermalijn wordt ook gebruikt als een steen die bescherming biedt tegen elektromagnetische straling, zoals die wordt uitgezonden door elektronische apparaten. Het helpt bij het verminderen van de negatieve effecten van elektromagnetische velden.


Reinigen en opladen...

Toermalijn en Agaat kunnen op allerlei manieren worden opgeladen. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.