• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Agaat Geode met Amethist Hanger

Productnr.: 27421

€ 16,99
incl. btw
Op voorraad

Beschrijving

Agaat met Amethist

Deze vergulde hanger heeft een verzilverde stift. Hij is circa 40 mm hoog en 35 mm breed exclusief oogje. Bij bestelling ontvang je de hanger van de foto.


Agaat

De Agaat is een van de meest bekende edelstenen. Dat hij het meest bekend is, betekent zeker niet het minst bijzonder. De Agaat behoort tot de familie van de Chalcedoon, en dus de Kwarts, en komt in allerlei verschillende varianten, kleuren en vormen voor. Hij kan bijvoorbeeld wit, grijzig, blauw, roodachtig of verschillende bruintinten zijn. Vaak kenmerkend voor Agaat zijn de banden die door de steen lopen. Afhankelijk van de kleur en de banden bestaan er allerlei verschillende ondersoorten, zoals: Botswana agaat, mosagaat, boomagaat, bandagaat of kantagaat.

Typerend voor de Agaat is dat deze vaak amandelvormig is, dit komt omdat deze steen wordt gevormd in vulkanische gasblazen. De steen wordt voornamelijk gevonden in Brazilië, Uruguay, Duitsland en de Verenigde Staten.


De Agaat bevordert spirituele en geestelijke groei, omdat deze je aanzet tot zelfreflectie en je motiveert om af en toe even afstand te nemen en alles wat objectiever te bekijken. Agaat staat er om bekend de aura te beschermen en te reinigen, hij geeft je een veilig gevoel en brengt je lichaam, ziel en geest meer in balans. Deze Chalcedoon soort beschermt je tegen pech en ongeluk, maakt vrolijker en ondersteunt bij een goede gezondheid. Agaat is een aardende, beschermende en stabiliserende steen. Deze bevordert innerlijke rust en motiveert een kalme en nuchtere houding. Ook bevordert de Agaat rationeel en logisch denken en kan je daarom goed helpen om je beter te concentreren. Door deze eigenschappen maakt de steen meer praktisch oplossingsgericht. Naast deze mooie eigenschappen, wordt Agaat vaak gebruikt bij het verwerken van verdriet en helpt bij gevoelens van angsten en fobieën. Agaat is een steen die vaak wordt gedragen tijdens de zwangerschap, voor zowel moeder als kind, omdat de steen beschermend werkt. Daarnaast stimuleert deze ook de groei en heeft een gunstige werking op de baarmoeder. Agaat kan een gunstige werking hebben bij epilepsie, aanvallen kunnen bij intensief gebruik van de steen minder heftig en minder vaak voorkomen. Ook is deze steen erg gunstig tegenover ontstekingen, voornamelijk bij oogontsteking, maagvliesontsteking en blaasontsteking. Agaat heeft een helende werking op spataderen en aambeien, zowel in- als uitwendige. Agaat heeft ook een positieve invloed op de maag, de blaas, bloedvaten en de ogen. Daarnaast stimuleert Agaat de stofwisseling.


Amethist

Amethist behoort tot de kwarts-familie. Het is prachtig paarse steen, die zijn kleur te danken heeft aan sporen van ijzer en titaan met een beetje radioactiviteit. Radioactiviteit vervaagt in fel zonlicht, dit is dan ook de reden dat Amethist in zonlicht kan verbleken. Amethist wordt op ontzettend veel plekken gevonden. De allerbekendste Amethistmijn ligt in Duitsland, Idar Oberstein. Daarnaast worden ze tegenwoordig voornamelijk gevonden in Zuid-Brazilië en Uruguay. Bij Amethist kun je hier ook verschil in zien: Zuid-Braziliaanse Amethisten hebben bijvoorbeeld relatief erg grote kristallen en Amethist uit Uruguay is heel donker van kleur.


Amethist is een hele spirituele steen. Hij bevordert de groei van je spiritualiteit en je intuïtie. De steen heeft een beschermende en zuiverende werking. Amethist heeft een zuiverende werking en kan daarom goed gebruikt worden bij het reinigen van je energie of de energie in een ruimte (vooral in combinatie met Bergkristal en rozenkwarts, samen: de Gouden Driehoek). Amethist heeft een sterke werking en wordt daarom niet graag aangeraden bij gevoelige kinderen, omdat de energie van deze steen erg overweldigend kan zijn. Amethist kan je goed ondersteunen bij rouw en verdriet. Hij kan je helpen dit te verwerken, te accepteren en los te laten. Hij bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn tegenover jezelf en geeft je inzicht in gedrag dat schadelijk kan zijn en niet in dienst is van je beste zelf. De steen maakt je wilskrachtig, eerlijk en rechtvaardig. Hij kan je helpen om zonder oordel en met compassie te kijken naar anderen en naar jezelf. De steen kan goed ondersteunen bij mensen met innerlijke verscheurdheid en keuzestress, hij maakt je meer vastberaden. Amethist wordt vaak gegeven aan mensen die verslavingen aan willen pakken, omdat deze je hierin inzicht geeft en je wilskrachtig maakt om deze aan te pakken. Amethist is een hele fijne steen bij hoofdpijnklachten (met uitzondering van whiplash), omdat deze inwerkt op de hypothalamus, onderdeel van de hersenen. Het heeft een reinigende werking op het lichaam en een positieve invloed op het zenuwstelsel. Ook werkt deze steen in op de epifyse (pijnappelklier), welke het dag- en nachtritme bepaalt. Hierdoor is het een hele fijne steen bij slaapproblemen zoals, problemen met inslapen, doorslapen, nachtmerries enzovoort. Verder heeft Amethist een positieve werking op de alvleesklier, de zenuwen, het bloed en de bloedsamenstelling, de bloedsomloop, huidklachten, en de hart en vaten.


Reinigen en opladen...

Amethist kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.