• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Zwavel

Er bestaat geen natuurlijke edelsteen die puur uit zwavel bestaat. Zwavel is een element dat voornamelijk in de vorm van zwavelverbindingen voorkomt, zoals sulfiden en sulfaten. Hoewel zwavel zelf geen edelsteen is, kunnen er wel mineralen en gesteenten zijn die zwavel bevatten als onderdeel van hun chemische samenstelling.

Een voorbeeld van een mineraal dat zwavel bevat, is pyriet, ook bekend als "fool's gold" vanwege zijn gelijkenis met goud. Pyriet kan kleine hoeveelheden zwavel bevatten. Andere mineralen zoals galena (looderts) en sphalerite (zinkerts) kunnen ook zwavel bevatten als onderdeel van hun chemische structuur.

Hoewel zwavel geen traditionele edelsteen is, kunnen er wel zwavelkristallen worden gevormd. Zwavelkristallen worden vaak gevonden in vulkanische gebieden, zoals zwavelafzettingen rondom actieve vulkanen. Ze kunnen ook worden gevormd in geothermische gebieden en zwavelhoudende mineralen.

Zwavelkristallen hebben meestal een gele kleur en kunnen verschillende vormen aannemen, zoals prismatisch, naaldachtig of korrelig. Ze hebben de neiging om broos te zijn en hebben een kenmerkende geur vanwege de zwavelverbindingen.

De werking van de Zwavel...

Zwavel wordt beschouwd als een reinigend mineraal dat negatieve energieën zou kunnen verwijderen en een ruimte of persoon zou kunnen zuiveren. Het wordt gezegd dat zwavel bescherming kan bieden tegen negatieve invloeden en energieën, zoals negatieve gedachten, emotionele stress en elektromagnetische straling.

Sommige alternatieve genezers suggereren dat zwavel helende eigenschappen heeft, zoals het verlichten van huidaandoeningen, het bevorderen van de doorbloeding, het ondersteunen van het immuunsysteem en het verminderen van ontstekingen. Zwavel wordt geassocieerd met de zonnevlechtchakra, het energiecentrum dat verband houdt met kracht, zelfvertrouwen en persoonlijke kracht. Het wordt verondersteld de spirituele groei en het zelfbewustzijn te bevorderen.

Reinigen en opladen...

Zwavel zelf is niet per se giftig voor mensen in normale omstandigheden. Het is een natuurlijk voorkomend element en speelt een essentiële rol in verschillende biologische processen in het lichaam, zoals de vorming van bepaalde aminozuren en eiwitten. Dat gezegd hebbende, is het belangrijk op te merken dat zwavel in bepaalde vormen en in hoge concentraties potentieel schadelijk kan zijn. Blootstelling aan zwaveldioxide (SO2), een gas dat vrijkomt bij verbranding van zwavelhoudende materialen zoals steenkool, kan bijvoorbeeld ademhalingsproblemen veroorzaken en schadelijk zijn voor de luchtwegen. Lange blootstelling aan hoge concentraties zwavelwaterstof (H2S) kan ook schadelijk zijn voor de gezondheid.

Je kunt de Zwavel energetisch reinigen en opladen door deze in een op- en ontlaadsetje de leggen of te reinigen met Palo Santo of Witte Salie.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023