• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Zonnesteen

Zonnesteen is een perzik tot oranje gekleurde steen met prachtige reflecties tot glinsteringen erin. Soms komt hij ook in een meer roze tot donkerrode variant voor. Zonnesteen wordt ook wel 'Oligokaas ' genoemd. De steen is familie van de veldspaat.

Let op: in de handel wordt de naam zonnesteen nog wel eens verward met andere soorten stenen. Zo wordt vuuropaal ook wel zonnesteen genoemd. Ook het synthetische goudsteen valt onder deze naam.

De spirituele werking van zonnesteen...

In principe werkt de zonnesteen in op elke chakra, maar hij past het beste bij het basischakra, heiligbeenchakra en zonnevlechtchakra. Bij plaatsing op het heiligbeenchakra en het basischakra stimuleert hij de spijsvertering, met name in de dikke darm en de waterhuishouding. De steen heeft een aardende en verheffende werking. Zonnesteen geeft een licht, blij en tevreden gevoel. Je kunt de zonnesteen ook op de navel plaatsen, dan bevordert hij de levenskracht (het ki-punt). Wanneer je de zonnesteen op zonnevlechtchakra of hartchakra plaatst, licht hij onderdrukte en zware emoties op, hij brengt deze naar boven zodat ze verwerkt kunnen worden. Bij plaatsing op de kruin werkt de steen in op je gevoelens over jouw plek op deze aarde. Je kunt bijvoorbeeld een zonnesteen trommelsteentje bij je dragen om je zelfvertrouwen en eigenwaarde te vergroten. Wanneer je je beter voelt over jezelf, kan de steen goed bijdragen bij de spirituele ontwikkeling. Deze werking heeft dus wel wat meer tijd nodig om zich goed te uiten.

De mentale werking van zonnesteen...

Zonnesteen maakt optimistisch en geef je vertrouwen in de toekomst. Hij brengt meer balans tussen de vrouwelijke en mannelijke kant, voornamelijk door zich te focussen op de tweede. Hierdoor maakt de steen je zelfbewuster en vitaler. De steen geeft je meer inzicht in de goede en slechte kant van jezelf, en laat je zien dat ieder mens deze beide heeft. Hierdoor geeft hij je zelfacceptatie en helpt hij je om te zien dat dit oké is, je bent goed zoals je bent, er is geen schaduw zonder licht... Zonnesteen wordt veel toegepast in de herfst en de winter, omdat hij goed werkt tegen somberheid en psychische klachten. Wanneer je erg onzeker bent, en moeite hebt met nee zeggen is zonnesteen een hele fijne steen om bij je te dragen.

De lichamelijke werking van zonnesteen...

Zonnesteen heeft een stimulerende en vitaliserende werking. Het vergroot het zelfhelend vermogen van het lichaam en hij reguleert het autonome zenuwstelsel. Zonnesteen heeft een harmoniserende werking op de organen. Denk hier voornamelijk aan het hart, maag, lever, galblaas, alvleesklier en de twaalfvingerige darm. Zonnesteen heeft een versterkende werking op het hart, de (bloed)vaten en de bloedsomloop. Dit maakt hem erg fijn om te gebruiken ter ondersteuning van een te hoge bloeddruk, arteriosclerose en embolie. Bij het hart focust de zonnesteen zich voornamelijk op stress gerelateerde klachten. Ook bij maag- en darmstoornissen is zonnesteen een ondersteunende steen. Mensen die veel last hebben van koude voeten en handen, hebben vaak ook veel baat bij de zonnesteen. Ook bij huidklachten kan zonnesteen goed helpen, zoals bij eczeem, acne, wratten en huiduitslag.

Reinigen en opladen...

Zonnesteen kan op elke manier worden gereinigd en opgeladen. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023