• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Zoetwaterparel

Zoetwaterparels zijn gekweekte parels. Deze komen voor in verschillende kleuren zoals: ivoorwit, zalmroze, lavendel roze en bleekgrijs. Welke kleur een parel uiteindelijk wordt, wordt bepaald door de binnenkant van de mosselschelp.

Zoetwaterparels worden gekweekt in verschillende zoetwatermeren in onder andere China, Indonesië, Japan en Amerika. Zoetwaterparels ontstaan doordat de mosselschelpen in de meren 'geopereerd' worden. Men implanteert dan meerdere stukjes epitheelweefsel in de zachte delen van de mossel. Als reactie op dit epitheelweefsel, gaat de mossel parelmoer aanmaken, dit doet het weekdier in laagjes. Over een periode van 10 maanden tot 6 jaar, ontstaat er dan een parel, opgebouwd uit meerdere lagen parelmoer.

De zoetwaterparels bestaan uit massief parelmoer omdat er, in tegenstelling tot zoutwaterparels geen kern is geplaatst in de schelp, de stukjes epitheel weefsel lossen volledig op.

Soms zie je ook wel eens een zoetwaterparel met een donkere kleur, zoals donkergrijs of blauw-paars. Dit is echter, in tegenstelling tot de zoutwaterparel, geen natuurlijke kleur. Zoetwaterparels kunnen deze kleur verkrijgen door middel van een hitte- of laserbehandeling.

De werking van de zoetwaterparel...

De zoetwaterparel heeft een zachte, zuiverende energie. Hierdoor zorgt hij voor rust, vrede en verlichting. De zuiverende werking heeft niet alleen betrekking op het lichaam maar ook op de geest en ziel. De parel stimuleert eerlijkheid, inzicht, wijsheid, integriteit, begrip en acceptatie. Hij kan je helpen bij stress en het loslaten van negatieve emoties, denk hierbij aan boosheid of gevoelens van schuld.

De zoetwaterparel zorgt voor emotionele balans en een heldere geest. Hierdoor kan hij ook goed de concentratie en de focus ondersteunen. Wanneer je veel last hebt van mentale ruis of afleiding, kan een parel je hier goed bij helpen. De parel helpt je contact maken met gidsen, hogere energieën en kennisbronnen, waardoor hij spirituele groei en transformatie bevordert.

Lichamelijk heeft de parel een zuiverende werking en kan hij het lichaam ondersteunen bij stress gerelateerde klachten.

Reinigen en opladen...

De parel is gemaakt van heel zacht materiaal. Hierdoor is het beter om hem niet te veel bloot te stellen aan chemicaliën, schoonmaakmiddel, cosmetica, zeep en fel zonlicht. Let voornamelijk goed op bij het spuiten van parfum of eu de toilette. Wij raden aan de parel om te spoelen met water, of deze in een op- en ontlaadsetje te leggen.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023