• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Zebra Jaspis

Zebra jaspis, ook bekend als zebrasteen of zebra marmer, is een jaspissoort met opvallende zwart-witte of donkerbruine en witte gestreepte patronen. Deze strepen lijken op de markeringen van een zebra en geven de steen zijn naam.

Wanneer gepolijst, heeft Zebra Jaspis een gladde, glanzende afwerking, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor diverse decoratieve artikelen en sieraden. Zebrajaspis is een soort jaspis, een microkristallijne variant van kwarts.

De werking van zebra jaspis...

De zwart-witte strepen van Zebra Jaspis symboliseren de balans van tegenstellingen, vergelijkbaar met het concept van Yin en Yang. Er wordt aangenomen dat het helpt energieën in evenwicht te brengen en lichaam, geest en ziel te harmoniseren. Er wordt gedacht dat deze steen eenheid en verbinding bevordert, waardoor een gevoel van gemeenschap en samenwerking tussen individuen wordt gestimuleerd. Zebra Jaspis wordt beschouwd als een aardende steen, die individuen helpt verbonden te blijven met de aarde en zich stabieler en veiliger te voelen. Er wordt ook gedacht dat het bescherming biedt tegen negatieve energieën en invloeden, waardoor een veilige en ondersteunende omgeving ontstaat.

Er wordt aangenomen dat Zebra Jasper motivatie en vastberadenheid inspireert, individuen helpt apathie te overwinnen en actie te ondernemen in de richting van hun doelen. Er wordt gezegd dat de steen een positieve kijk op het leven stimuleert en gevoelens van vreugde, optimisme en een gevoel van avontuur bevordert. In de edelsteentherapie wordt aangenomen dat zebra jaspis de lichamelijke gezondheid ondersteunt door het energieniveau te verhogen en te helpen bij het genezingsproces. Het wordt ook geassocieerd met het verbeteren van het uithoudingsvermogen. Er wordt aangenomen dat de steen stress en angst helpt verlichten en het emotionele evenwicht en welzijn bevordert.

Reinigen en opladen...

Zebra jaspis kan op allerlei manieren worden gereinigd. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023