• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Yooperlite

Yooperlite is eigenlijk geen edelsteen, maar een bijzonder type steen dat alleen in de Upper Peninsula (ook wel Yoop genoemd) van Michigan, Verenigde Staten, wordt gevonden. Het is een fluorescent mineraal dat bekendstaat om zijn opvallende gloed onder ultraviolet (UV) licht.

Yooperlite werd in 2017 ontdekt door Erik Rintamaki, een inwoner van Michigan, tijdens een strandwandeling langs Lake Superior. Hij merkte de fluorescerende eigenschappen van de stenen op en begon ze Yooperlites te noemen, naar de bijnaam van de inwoners van de Upper Peninsula.

De steen is eigenlijk een soort vulkanisch glas, dat ontstaat wanneer lava heel snel afkoelt. Yooperlite bestaat voornamelijk uit een mineraal genaamd sodaliet, dat een opvallend oranje-geel licht uitstraalt wanneer het wordt belicht met UV-licht. Onder normaal licht lijken Yooperlites gewoon grijze of bruine stenen.

Yooperlites zijn erg populair geworden onder verzamelaars en liefhebbers van edelstenen en mineralen vanwege hun unieke fluorescentie. Ze worden vaak gebruikt voor sieraden en decoratieve doeleinden.

Het zoeken naar Yooperlites langs de stranden van Lake Superior is een populaire activiteit geworden in de Upper Peninsula. Mensen gebruiken UV-lampen of blacklights om de stenen te laten oplichten en ze vervolgens te verzamelen.

Veel landen willen graag meeliften met het succes van de mooie stenen uit Michigan. Echter is de naam Yooperlite door de vinder geregistreerd als handelsmerk. Hierdoor kun je meelifters makkelijk herkennen aan de andere (slimme) namen, waaronder: Yooperlight, Emberlite en Flame Stone.

De werking van Yooperlite ...

Yooperlite is dus geen edelsteen en draagt dus ook niet veel spirituele betekenis met zich mee. Het heeft echter door zijn verbintenis met de aarde wel een aantal belangrijke kenmerken.

Zo staat het voor licht en helderheid. Het verhelderen van je gedachten, verlichten van je stemmingen of het brengen van spirituele verlichting in energie.

Daarnaast brengt hij vreugde en verwondering in je leven. Hij laat je genieten van de natuurlijke wereld om je heen.

Reinigen en opladen...

Yooperlite kan op allerlei manieren gereinigd worden. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023