• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Woestijnroos

Woestijnroos, ook wel bekend als Zandroos of Zandsteenroos, is een fascinerende formatie van mineralen die vaak wordt gevonden in woestijnachtige gebieden. Woestijnroos is een vorm van Seleniet. Het is geen echte bloem, maar eerder een natuurlijk gevormde structuur.

Woestijnroos ontstaat wanneer mineralen, meestal gips of bariet, kristalliseren in zandige omstandigheden. Het resultaat is een unieke rosette-achtige vorm die lijkt op een bloem of een rozet. De buitenkant van de roos bestaat uit zandkorrels die samen worden gehouden door de gekristalliseerde mineralen.

Woestijnrozen hebben vaak een zachte kleur, variërend van wit tot beige, en kunnen een delicate, zanderige textuur hebben. Ze zijn prachtige natuurlijke vormen en worden vaak gebruikt als decoratieve stenen of verzamelobjecten.

De werking van de Woestijnroos...

Woestijnrozen worden vaak gezien als stenen van aarding, stabiliteit en bescherming. Ze helpen bij het versterken van de verbinding met de aarde en het bevorderen een gevoel van stabiliteit en evenwicht. Het dragen van een woestijnroos kan helpen bij het gronden van energieën en het verminderen van gevoelens van angst of stress.

Daarnaast worden woestijnrozen gebruikt als beschermende stenen die negatieve energieën kunnen absorberen en transformeren. Ze helpen bij het creëren van een beschermende sfeer om de drager heen en worden vaak gebruikt als een talisman tegen negativiteit.

Woestijnrozen worden ook geassocieerd met het bevorderen van innerlijke rust, meditatie en spirituele groei. Ze kunnen helpen bij het versterken van de intuïtie, openen van het derde oog en het openen van het bewustzijn voor hogere spirituele niveaus.

Hij stimuleert creativiteit en inspiratie. Het kan helpen bij het ontwaken van de verbeelding en het bevorderen van artistieke expressie.

Fysiek gezien ondersteunt Woestijnroos de ademhaling en een gezonde longfunctie. Mensen kunnen het gevoel hebben dat het in de nabijheid van woestijnroos gemakkelijker is om diep adem te halen en een gevoel van verlichting in de borstkas te ervaren.

Sommige mensen ervaren verlichting van allergie symptomen, zoals niezen, jeukende ogen en een verstopte neus.

Ook heeft het een kalmerend effect heeft op het immuunsysteem en vermindert het ontstekingen.

Woestijnroos ondersteunt een gezonde spijsvertering. Het helpt bij het verminderen van maagklachten, het stimuleren van de eetlust en het bevorderen van een gezonde darmfunctie.

Het ervaren van de rustgevende uitstraling van woestijnroos kan een algemeen gevoel van ontspanning en welzijn bevorderen. Dit kan op zijn beurt positieve effecten hebben op het verminderen van stress en het bevorderen van een gezonde gemoedstoestand.

Reinigen en opladen...

De Woestijnroos mag niet worden gereinigd met water, omdat deze dan oplost. Woestijnroos hoeft ook niet vaak gereinigd en opgeladen te worden vanwege haar zelfreinigende eigenschappen. Hierdoor kan de steen ook gebruikt worden om andere edelstenen mee te reinigen en op te laden. Toch is een goed idee om seleniet af en toe een nacht in het maanlicht te leggen zodat ze optimaal haar werk kan doen. Ook kun je de steen af en toe even een fijne boost geven door deze in een op- en ontlaadsetje te leggen.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023