• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Vuursteen

Vuursteen, ook wel bekend als Flint, is een gesteente dat voornamelijk bestaat uit microkristallijne kwarts. Het staat bekend om zijn karakteristieke breukvlakken, scherpe randen en zijn eigenschap om vonken te produceren wanneer het tegen een hard oppervlak wordt geslagen.

Vuursteen heeft een lange geschiedenis van gebruik door mensen. Het werd vroeger veel gebruikt voor het maken van werktuigen, zoals messen, pijlpunten en schrapers, vanwege zijn scherpte en hardheid. Het was ook een belangrijk materiaal voor het maken van vuur, omdat het vonken kan produceren wanneer het wordt geslagen met een stuk metaal, zoals pyriet.

De werking van Vuursteen...

Wat betreft de werking van vuursteen als edelsteen of kristal, wordt het niet vaak gebruikt voor spirituele of energetische doeleinden zoals andere edelstenen.

Desalniettemin kan vuursteen symbool staan voor kracht, doorzettingsvermogen en verbinding met de oorspronkelijke menselijke vaardigheden. Het kan herinneren aan onze voorouders en de waarde van ambachtelijk werk en vaardigheden die door de generaties heen zijn doorgegeven.

Als je geïnteresseerd bent in vuursteen, kun je het als verzamelstuk, decoratief object of educatief materiaal gebruiken om meer te leren over de geschiedenis en toepassingen ervan. Het kan ook dienen als een herinnering aan de verbinding tussen mens en natuur, en het belang van praktische vaardigheden en creativiteit.

Reinigen en opladen...

Vuursteen kan op alle manieren worden gereinigd en opgeladen. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023