• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Vivianiet

Vivianiet is een vrij zeldzaam en fascinerend gehydrateerd ijzerfosfaatmineraal met de chemische formule Fe3(PO4)2·8H2O. Het vormt zich doorgaans als een secundair mineraal in omgevingen waar ijzer aanwezig is, zoals in natte, moerassige gebieden of in sedimenten met een laag zuurstofgehalte. Ook worden ze vaak op fossielen of in schelpen gevonden.

Vivianiet staat bekend om zijn opvallende blauwe tot groenblauwe kleur, die behoorlijk levendig kan zijn. Het is echter belangrijk op te merken dat deze kleuring meestal niet stabiel is en kan vervagen bij langdurige blootstelling aan (zon)licht of lucht.

Qua eigenschappen is vivianiet relatief zacht, met een hardheid van ongeveer 1,5 tot 2,5 op de schaal van Mohs, waardoor er gemakkelijk krassen op kunnen komen. Het heeft een monokliene kristalstructuur.

Naast zijn esthetische en mineralogische belang kan vivianiet ook een ecologische betekenis hebben. Onder bepaalde omstandigheden kan het zich in sedimenten en bodems vormen als gevolg van biologische activiteit en de aanwezigheid van fosfor, en kan het dienen als een indicator van vroegere milieuomstandigheden.

Vivianiet is vernoemd naar de ontdekker van het mineraal John Henry Vivian. De steen wordt o.a. in Engeland, Roemenië en Brazilië gevonden.

De werking van Vivianiet...

Vivianiet staat voor balans. De steen kan je helpen bij het manifesteren en het waarmaken van je dromen. Het ondersteunt het zelfhelend vermogen van het lichaam op fysiek en mentaal niveau. Zo kan hij bijvoorbeeld ook goed toegepast worden bij traumabehandelingen. Het is een beschermende steen die een soort schild om je aura heen creëert om negatieve energieën te weren. Vivianiet wordt veel ingezet in spirituele praktijken zoals bij healings en meditaties. Vivianiet kan als stress verlagend worden ervaren. Hij heft negatieve energieën op.

Vivianiet wordt geassocieerd met het hartchakra en de keelchakra. Tijdens meditatie met de steen helpt hij je om naar je hart te luisteren en moedigt hij je aan om je gevoelens te uiten. De steen kan als een goede reminder dienen om alles vanuit liefde te doen. De liefdevolle, krachtige vibratie van Vivianiet stimuleert bij de meeste mensen gevoelens van diepe compassie voor anderen, vooral voor degenen die hulp nodig hebben na een trauma of onrust. Zo kan hij je dichter bij anderen brengen. Fysiek werkt de vivianiet dan ook in op de keel. Hij kan je ondersteunen bij klachten aan de keel zoals schorheid of keelpijn.

Reinigen en opladen...

Vivianiet mag niet worden gereinigd met water. Blootstellen van de steen aan zonlicht kan de kleur laten vervagen, dan wordt de steen donker. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023