• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Vanadiniet

Vanadiniet is een mineraal dat behoort tot de groep van lood-chlorovanadaten. Hij heeft een kenmerkende rood-oranje tot roodbruine kleur, een mooie glans en kan verschillende kristalvormen aannemen, zoals hexagonale prismatische kristallen.

Hij wordt vaak gevonden in loodertsen en komt voor in verschillende delen van de wereld, zoals Marokko, Namibië, Arizona en Mexico.

Deze steen wordt gewaardeerd om zijn esthetische schoonheid en wordt daarom vaak gebruikt in sieraden en als verzamelobject.

De werking van Vanadiniet...

Vanadiniet wordt vaak beschouwd als een steen van wilskracht, vastberadenheid en doorzettingsvermogen. Het vergroot motivatie en doorzettingsvermogen om je doelen te bereiken en helpt het je obstakels te overwinnen en een positief assertieve houding aan te nemen.

Daarnaast wordt Vanadiniet geassocieerd met het versterken van de wortelchakra, die verbonden is met aarding, stabiliteit en basisbehoeften. Het kan helpen bij het versterken van de verbinding met de aarde en het bevorderen van een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Vanadiniet wordt ook gebruikt om negatieve energieën af te weren en een beschermende sfeer te creëren.

Ook wordt de steen geassocieerd met creativiteit en passie. Het kan helpen bij het vergroten van energie en enthousiasme, en het bevorderen van een gevoel van inspiratie en bevlogenheid.

Fysiek gezien heeft deze steen een positieve invloed op je immuunsysteem, stofwisseling, energiemetabolisme, reguleren van de bloedsuikerspiegel, bloedsomloop en heeft een algehele verlichtende werking op bijvoorbeeld aandoeningen als artritis.

Reinigen en opladen...

Vanadiniet bevat vanadium, een element dat giftig kan zijn in bepaalde vormen en concentraties. Het wordt aanbevolen om contact met vanadiniet te vermijden bij het hanteren van voedsel of dranken, omdat vanadium giftig kan zijn bij inname. Zorg er ook voor dat je na het hanteren van vanadiniet je handen wast en voorkom dat het in contact komt met open wonden of slijmvliezen. Let ook op met kinderen en huisdieren, om per ongeluk inname te voorkomen.

Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken om de steen energetisch te reinigen en op te laden.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023