• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Turitella Agaat

Turitella agaat, ook bekend als turritella steen of turritella jaspis, is een type agaat dat bekend staat om zijn opvallende fossiele patronen. Het is genoemd naar de fossiele turritella-schelpen die vaak in de steen te vinden zijn. Deze schelpen behoren tot een uitgestorven zeeslakkenfamilie.

De steen zelf bestaat uit agaat, een vorm van chalcedoon, dat deel uitmaakt van de kwartsfamilie. Turitella agaat heeft meestal een bruine tot zwarte basiskleur met witte of crèmekleurige fossiele schelpen die erin ingebed zijn. De schelpen vormen vaak spiraalvormige patronen, die een unieke en opvallende uitstraling aan de steen geven.

Turitella agaat wordt gewaardeerd om zijn esthetische schoonheid en wordt vaak gebruikt in sieraden, decoratieve objecten en als verzamelsteen. Mensen vinden het vaak fascinerend om de inwendige structuren van de fossielen te zien en de verbinding te voelen met het verre verleden. Het wordt ook soms gebruikt in de edelsteentherapie en wordt geassocieerd met aardende eigenschappen en het stimuleren van stabiliteit en geduld.

De spirituele werking van Agaat...

De Agaat bevordert spirituele en geestelijke groei, omdat deze je aanzet tot zelfreflectie en je motiveert om af en toe even afstand te nemen en alles wat objectiever te bekijken. Agaat staat er om bekend de aura te beschermen en te reinigen, hij geeft je een veilig gevoel en brengt je lichaam, ziel en geest meer in balans. Deze Chalcedoon soort beschermt je tegen pech en ongeluk, maakt vrolijker en ondersteunt bij een goede gezondheid.

De emotionele werking van Agaat...

Agaat is een aardende, beschermende en stabiliserende steen. Deze bevordert innerlijke rust en motiveert een kalme en nuchtere houding. Ook bevordert de Agaat rationeel en logisch denken en kan je daarom goed helpen om je beter te concentreren. Door deze eigenschappen maakt de steen meer praktisch oplossingsgericht. Naast deze mooie eigenschappen, wordt Agaat vaak gebruikt bij het verwerken van verdriet en helpt bij gevoelens van angsten en fobieën.

De lichamelijke werking van Agaat...

Agaat is een steen die vaak wordt gedragen tijdens de zwangerschap, voor zowel moeder als kind, omdat de steen beschermend werkt. Daarnaast stimuleert deze ook de groei en heeft een gunstige werking op de baarmoeder. Agaat kan een gunstige werking hebben bij epilepsie, aanvallen kunnen bij intensief gebruik van de steen minder heftig en minder vaak voorkomen. Ook is deze steen erg gunstig tegenover ontstekingen, voornamelijk bij oogontsteking, maagvliesontsteking en blaasontsteking. Agaat heeft een helende werking op spataderen en aambeien, zowel in- als uitwendige. Agaat heeft ook een positieve invloed op de maag, de blaas, bloedvaten en de ogen. Daarnaast stimuleert Agaat de stofwisseling.

Reinigen en opladen...

Agaat kan op elke manier worden gereinigd en opgeladen. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023