• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Topaas

Topaas is een edelsteen die bekend staat om zijn prachtige kleuren en schitterende glans. Hij komt voor in verschillende kleuren, variërend van kleurloos tot geel, bruin, blauw, groen, roze en zelfs zeldzame kleuren zoals rood en paars.

De kleurloze topaas wordt het meeste in de natuur gevonden. Gekleurde topazen zijn meestal gekleurd via een hittebehandeling. Er komen ook wel andere kleuren topaas in de natuur voor, maar deze zijn dan vaak erg licht van kleur en heel zeldzaam. De meeste gekleurde topazen op de markt zijn gekleurd via behandeling.

Blauwe Topaas wordt heel zeldzaam natuurlijk gevonden, deze is dan echter vaak heel licht van kleur. De donkerdere varianten worden gekleurd door hittebehandeling. Mystieke topaas is geen specifieke kleurvariant, maar een topaas die met een dunne laag van titanium of ander soortgelijk materiaal gecoat is waardoor een regenboogeffect ontstaat, een beetje net zoals met de Angel Aura Kwarts.

Hij heeft een orthorombische kristalstructuur. Het is een prismatische vorm en kan voorkomen als langwerpige kristallen of als afgeronde korrels. Deze steen wordt wereldwijd gevonden, met belangrijke vindplaatsen in landen zoals Brazilië, Sri Lanka, Mexico, Nigeria, Australië en de Verenigde Staten.

De werking van Topaas...

Topaas bevorderd innerlijke groei, bewustzijn en spirituele ontwikkeling. Het opent de geest voor nieuwe inzichten, spirituele wijsheid en een dieper begrip van het zelf en het universum. Het is een beschermende steen die negatieve energieën afweert en het energieveld zuivert. Het creëert een beschermend schild om de aura, waardoor een gevoel van veiligheid en welzijn wordt bevorderd. Daarnaast wordt deze steen geassocieerd met het aantrekken van positieve energie en vreugde. Het helpt bij het bevorderen van optimisme, het verlichten van stress en het vergroten van het gevoel van geluk en welzijn. Topaas is een steen die helpt bij het creëren van balans en harmonie in verschillende aspecten van het leven. Het helpt bij het in evenwicht brengen van emoties, gedachten en energieën, wat leidt tot een gevoel van innerlijke rust en vrede.

Topaas wordt geassocieerd met het verbeteren van communicatie en expressie, zowel verbale als creatieve expressie. Het helpt je bij het uiten van gedachten en gevoelens op een heldere en zelfverzekerde manier. Ook helpt hij bij het bevorderen van emotionele balans en stabiliteit. Het wordt geassocieerd met het verzachten van stemmingswisselingen, het verminderen van angstgevoelens en het bevorderen van een gevoel van kalmte en innerlijke vrede. Deze steen draagt bij aan het vergroten van zelfvertrouwen, eigenwaarde en assertiviteit. Het helpt om negatieve gedachten en twijfels te verminderen en het gevoel van eigenwaarde te versterken. Daarnaast bevorderd het mentale helderheid en concentratie. Het helpt bij het verbeteren van de cognitieve functies, het verminderen van mentale vermoeidheid en het bevorderen van heldere gedachten en focus.

Topaas verminderd stress en spanning. Het zorgt ervoor dat je negatieve energieën kan loslaten, waardoor je ontspanning en innerlijke rust kan bereiken. Tenslotte wordt deze steen ook gebruikt om de slaapkwaliteit te verbeteren. Het helpt bij het bevorderen van een diepere en meer rustgevende slaap, het verminderen van nachtmerries en het bevorderen van een verfrist gevoel bij het ontwaken.

Topaas wordt gebruikt om de energiebalans in het lichaam te bevorderen. Het harmoniseert de energiestromen en brengt deze in evenwicht, wat op zijn beurt een positieve invloed heeft op het fysieke welzijn. Gele Topaas wordt vaak geassocieerd met het verbeteren van de spijsvertering en het bevorderen van een gezonde stofwisseling. Het verbeterd de absorptie van voedingsstoffen en ondersteund het lichaam bij het verwerken van voedsel. Daarnaast wordt Topaas gebruikt voor zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Het helpt bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam, zoals gewrichtsontstekingen of ontstekingsgerelateerde pijnen. Sommige mensen ervaren dat Topaas helpt bij bepaalde huidproblemen. Het zuivert de huid en bevorderd de genezing van huidaandoeningen, zoals acne, eczeem of huidirritaties. Topaas wordt ook geassocieerd met het bevorderen van vitaliteit en het verhogen van de energieniveaus. Het vermindert vermoeidheid en geeft het lichaam een.

Verschillende kleuren topaas...

Kleurloze / Witte Topaas

Blauwe Topaas

Sherry Topaas (Geelbruine of Oranjebruine Topaas)

Edeltopaas (Gele of Gouden Topaas)

Mystieke Topaas (kleurglans door titanium behandeling)

Imperial Topaas (Rode of Roodbruine Topaas)

Roze Topaas

Reinigen en opladen...

Topaas kan op allerlei manieren worden opgeladen. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023