• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Thunder-Egg Agaat

De thunder egg agaat wordt ook wel steragaat, donderei of amuletsteen genoemd. Thunder Egg is een nodulair gesteente gevormd in lagen van Rhyolitische vulkanische as. Wanneer gasblazen gevuld met mineraalrijke vloeistof in het lava gevormd werden, zijn hieruit deze knobbelvormige dondereieren ontstaan. De binnenkant van de Thunder Egg bestaat vaak uit Chalcedoon met afzettingen van Agaat, Jaspis, Opaal of een mix hiervan. Omdat de met silica gevulde holtes harder zijn dan het omringende gesteente, zijn ze vaak (gedeeltelijk) verweerd door hun brongesteente, meestal een rhyoliet.

Fun Fact: vroeger werden de thundereggs ook wel Heksen Agaten genoemd. Wanneer ze deze stenen namelijk open maakte, werd er wel eens een patroon zichtbaar die leek op een figuur zoals een dier of mens. Er werd dan gedacht dat heksen levende wezens hadden opgesloten in deze steen. Bekijk je thunderegg daarom aandachtig, misschien zie jij er ook wel een figuur in!

De werking van thunder egg Agaat...

De thunder egg agaat staat voor verbinding met de aarde. Ze staan voor jouw persoonlijke basis en willen je hier graag naar terug brengen. Ze hebben een zuiverende werking en kunnen je goed helpen bij bijvoorbeeld hormonale klachten. Het is een kalmerende steen die de innerlijke balans kan bevorderen. Hij staat voor harmonie. Hij wordt vaak gebruikt als persoonlijke talisman omdat ze fijn kunnen functioneren als een soort krachtsteen. Verder hebben ze dezelfde werking als agaat in het algemeen.

Reinigen en opladen...

Agaat kan op allerlei manieren gereinigd worden. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023