• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Stonehenge

Stonehenge is een prehistorisch monument in Wiltshire, Engeland, bekend om zijn massieve stenen constructies die in een cirkelvormige formatie zijn gerangschikt. De stenen van Stonehenge kunnen grofweg worden onderverdeeld in twee hoofdtypen: de grotere sarsenstenen en de kleinere blauwe hardstenen.

Sarsen-stenen: Dit zijn de grotere stenen in Stonehenge, voornamelijk gemaakt van zandsteen en elk met een gewicht tot 25 ton. Ze vormen de buitenste cirkel van het monument en de centrale trilithons (twee verticale stenen met daarboven een horizontale latei). Sarsen-stenen waren afkomstig uit steengroeven ongeveer 40 kilometer ten noorden van Stonehenge, nabij het huidige Marlborough Downs.

Bluestones: Dit zijn kleinere stenen die de binnenste cirkel vormen en enkele van de eerdere bouwwerken bij Stonehenge. De term "blauwe hardsteen" verwijst naar verschillende soorten stollingsgesteenten en metamorfe gesteenten, waaronder doleriet, ryoliet en andere soorten vulkanische en niet-vulkanische gesteenten. Er wordt aangenomen dat blauwe hardstenen zijn vervoerd vanuit de Preseli Hills in het zuidwesten van Wales, ruim 240 kilometer verderop.

Er wordt geschat dat de bouw van Stonehenge in meerdere fasen heeft plaatsgevonden over een tijdsbestek van meerdere eeuwen, beginnend rond 3000 v.Chr. en doorlopend tot in de vroege bronstijd. Het doel en de betekenis van Stonehenge blijven onderwerp van wetenschappelijk debat, met theorieën variërend van een hemels observatorium tot een religieuze of ceremoniële plek. De stenen van Stonehenge spreken al eeuwenlang tot de verbeelding van mensen, en het monument is nog steeds een symbool van mysterie, intriges en cultureel erfgoed. Het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld.

De werking van Stonehenge...

Stonehenge wordt gezien als een heilige plaats doordrenkt met krachtige aarde-energieën. Er wordt aangenomen dat de opstelling van de stenen en de locatie zelf een krachtig energetisch veld creëren dat kan worden aangeboord voor spirituele doeleinden zoals meditatie, genezing en ritueel werk.

De afstemming van Stonehenge op de bewegingen van de zon, de maan en de sterren heeft velen ertoe gebracht te geloven dat het dient als een hemels observatorium of kalender. Metafysisch gezien wordt gedacht dat deze afstemming een verbinding met kosmische energieën en ritmes mogelijk maakt, waardoor individuen zich kunnen afstemmen op hogere frequenties van bewustzijn.

Stonehenge straalt helende energieën uit, die kunnen worden gevoeld door degenen die deze plek bezoeken. Er wordt gedacht dat het een reinigende en balancerende werking heeft op de chakra's en energielichamen, waardoor het fysieke, emotionele en spirituele welzijn wordt bevorderd.

Stonehenge wordt beschouwd als een plaats waar intenties en manifestaties worden versterkt. Er wordt aangenomen dat de gerichte energie van de site de effectiviteit van rituelen, gebeden en affirmaties kan vergroten, waardoor je gemakkelijker jouw verlangens en doelen kunnen manifesteren.

De eeuwenoude oorsprong en mysterieuze constructie van Stonehenge hebben velen ertoe gebracht te geloven dat het een verbinding heeft met de wijsheid van onze voorouders. Een bezoek aan Stonehenge wordt vaak gezien als een kans om gebruik te maken van deze voorouderlijke kennis en begeleiding en inspiratie uit het verleden te ontvangen.

Voor veel spirituele zoekers wordt een bezoek aan Stonehenge beschouwd als een pelgrimstocht – een reis van zelfontdekking, transformatie en verbinding met het goddelijke. Het wordt gezien als een plek waar je in contact kunt komen met de natuur, de geest en de oude krachten die onze wereld hebben gevormd.

Reinigen en opladen...

Stonehenge kan op allerlei manieren worden opgeladen. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023