• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Stelleriet

Stelleriet, of Stellerite, is een zeoliet variant (zoals Apofylliet of Stilbiet). Het is een zeldzaam mineraal dat niet vaak commercieel te vinden is. Verzamelaars zijn echter veel op zoek naar mooie exemplaren.

Ze wordt vaak aangetroffen in afzettingsgesteenten. Stelleriet staat bekend om haar hoge silicagehalte en komt vaak voor in combinatie met andere zeolieten. Ze kan zowel in het kleurloos tot wit, roze of oranje voorkomen.

Ze kristalliseert in het monokliene stelsel en vormt typisch prismatische kristallen. Haar hardheid ligt rond de 3,5-4, ze is daarom vrij zacht en breekbaar. Ze is vernoemd naar de Duitse mineraloog en zoöloog, Georg Wilhelm Steller.

De werking van Stelleriet...

De officiële werking van Stelleriet is nog niet bekend. Aan de hand van de kleur van de steen zou je wel kunnen zeggen dat de roze variant resoneert met het hartchakra en de oranje variant resoneert met het sacraal chakra.

Het hartchakra staat voor liefde. Het ontvangen van liefde en het geven van liefde. Niet alleen aan anderen maar ook aan jezelf. Het hartchakra staat voor het gevoel en de emoties. Stenen die hiermee in connectie staan kunnen je helpen bij het balans vinden in de emoties.

Het sacraal chakra staat ook voor de emoties, maar vooral richting seksualiteit. Wanneer dit uit balans is, kan een oranje steen je hier goed bij helpen.

Reinigen en opladen...

Stelleriet kan beter niet worden gereinigd met water. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023