• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Spessartien

Spessartien, ook bekend als Spessartien-granaat, is een edelsteen die behoort tot de granaatfamilie.

Deze steen heeft meestal een oranje tot roodachtige kleur, variërend van lichtoranje tot diep roodbruin. Zuivere Spessartien heeft een oranje tint, terwijl de aanwezigheid van ijzer of mangaan de kleur donkerder kan maken. Het vormt meestal duidelijk afgebakende kristallen, maar kan ook voorkomen in korrelige of massieve vormen.

Hij wordt gevonden in verschillende delen van de wereld, waaronder Brazilië, Madagaskar, Myanmar (Birma), Namibië, Sri Lanka en de Verenigde Staten. De edelsteen dankt zijn naam aan de plaats Spessart in Duitsland, waar het voor het eerst werd ontdekt.

De spirituele werking van Spessartien...

Spessartien wordt vaak gebruikt om spirituele groei en bewustzijn te bevorderen. Het helpt bij het openen van de derde oogchakra en het vergroten van intuïtie en spiritueel inzicht. Het dient ook als een hulpmiddel bij meditatie om een diepere verbinding met het hogere zelf en spirituele dimensies te vergemakkelijken.

Ook wordt hij geassocieerd met creativiteit en manifestatiekracht. Het stimuleert ideeën en inspiratie en biedt ondersteuning bij het manifesteren van verlangens en doelen in de fysieke wereld. Het wordt daarom vaak gebruikt in manifestatiewerk en visualisatie-oefeningen.

De mentale werking van Spessartien...

Spessartien versterkt de energie en vitaliteit. Het wordt geassocieerd met passie, moed en levendigheid en kan helpen om de levenslust en motivatie te vergroten. Hij dient als een hulpmiddel bij het overwinnen van uitdagingen en het nastreven van doelen.

Ook versterkt hij je zelfvertrouwen en bevordert een gevoel van empowerment. Het helpt om negatieve gedachten en beperkende overtuigingen los te laten, en kan bijdragen aan het vergroten van zelfacceptatie en zelfliefde. Het wordt daardoor vaak gebruikt bij het werken aan het versterken van de eigen kracht en het vinden van innerlijke balans.

Deze steen helpt bij het herstellen van emotionele balans. Het vermindert negatieve emoties, zoals angst, stress en somberheid. Het kan een gevoel van kalmte en vreugde bevorderen. Hij dient als een hulpmiddel bij het bevorderen van een positieve mindset.

Ook ondersteund hij zelfexpressie en communicatievaardigheden. Het helpt bij het uiten van gedachten en gevoelens op een duidelijke en assertieve manier. Het kan ook helpen om blokkades in de keelchakra te verzachten en de communicatie met anderen te vergemakkelijken.

Spessartien wordt tenslotte geassocieerd met het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning. Het vermindert gevoelens van overweldiging en spanning. Het wordt daarom ook gebruikt als een hulpmiddel bij meditatie en ademhalingsoefeningen om innerlijke rust en kalmte te bevorderen.

De lichamelijke werking van Spessartien...

Hoewel Spessartien niet bekend staat om zijn fysieke genezende eigenschappen, kan het werken met deze edelsteen op emotioneel en psychisch niveau indirect positieve effecten hebben op het fysieke welzijn. Het bevorderen van emotioneel evenwicht, het verminderen van stress en het bevorderen van een positieve mindset kunnen allemaal bijdragen aan een betere algehele gezondheid en welzijn.

Reinigen en opladen...

Spessartien kan op allerlei manieren worden opgeladen. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023