• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Speksteen

Speksteen, ook bekend als Steatiet, is een soort edelsteen die wordt gekenmerkt door zijn zachte textuur en warme uitstraling.

Het is een metamorf gesteente dat hoofdzakelijk bestaat uit het mineraal talk, samen met andere mineralen zoals magnesiet en chloriet. Het heeft een zachte en vette textuur, waardoor het gemakkelijk te bewerken is. Speksteen varieert in kleur van wit en crème tot verschillende tinten grijs, groen en bruin.

Deze steen wordt wereldwijd gevonden in verschillende landen, waaronder Brazilië, India, China, Canada, de Verenigde Staten, Noorwegen en Zimbabwe. Het gesteente wordt meestal gewonnen uit steengroeven.

Vanwege zijn zachte en bewerkbare eigenschappen wordt speksteen al eeuwenlang gebruikt voor verschillende doeleinden. Het wordt vaak gebruikt voor beeldhouwwerken, beeldhouwkunst en handwerk. Speksteen kan worden gesneden, geschuurd en gepolijst om gedetailleerde en gladde oppervlakken te creëren. Het wordt ook gebruikt voor het maken van sieraden, kommen, vazen, tegels en andere decoratieve en functionele objecten.

De spirituele werking van Speksteen...

Speksteen staat bekend als een aardende steen die helpt bij het verbinden met de energie van de aarde. Het bevordert een gevoel van stabiliteit, evenwicht en verbondenheid met de omringende wereld. Het kan daardoor nuttig zijn bij meditatie om een gevoel van rust en gronding te creëren.

Hij heeft daarnaast kalmerende en ontspannende eigenschappen, waardoor het helpt bij het verminderen van stress, angst en spanning, en een gevoel van innerlijke vrede en kalmte ka bevorderen. Het wordt daarom soms gebruikt als hulpmiddel bij meditatie om de geest te kalmeren en een diepe ontspanning te bevorderen.

De mentale werking van Speksteen...

Speksteen wordt vaak geassocieerd met creativiteit en expressie. Het wordt gebruikt door kunstenaars en beeldhouwers vanwege zijn bewerkbaarheid en de mogelijkheid om gedetailleerde sculpturen te creëren. Het werken met speksteen bevordert artistieke expressie en het stimuleert de creatieve stroom.

Daarnaast bevordert het emotionele balans en het loslaten van negatieve emoties. Het verzacht emotie als angst, verdriet of woede en bevordert een gevoel van harmonie en welzijn. Het wordt soms gebruikt als een steen die zorgt voor troost en genezing bij het verwerken van emotionele trauma's.

Het heeft namelijk kalmerende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van stress en angst. Het kan een gevoel van ontspanning en rust bevorderen, en dient als een steun bij het verlichten van spanning en het bevorderen van mentale helderheid.

Speksteen bevordert harmonie en balans op psychisch niveau. Het zorgt ervoor dat de geest weer in evenwicht wordt gebracht en het bevordert innerlijke rust.

Ook wordt deze steen geassocieerd met het stimuleren van intuïtie en innerlijk inzicht. Het versterkt de verbinding met je intuïtieve vermogens en begeleid je bij het nemen van beslissingen. Het kan ook dienen als een hulpmiddel bij het verkennen van je innerlijke wijsheid en het vergroten van zelfbewustzijn.

De lichamelijke werking van Speksteen...

Speksteen heeft een hoog warmtebehoudsvermogen. Het kan warmte vasthouden en geleidelijk afgeven, waardoor het vaak wordt gebruikt in toepassingen zoals kachels, kookgerei en verwarmingsplaten. De warmtegeleidende eigenschappen van Speksteen werken echter ook op je lichaam. Ze zorgen ervoor dat je temperatuur beter gereguleerd wordt. Daarnaast worden ze ook vaak gebruikt als massagestenen, omdat ze warmte kunnen vasthouden tijdens massages.

Reinigen en opladen...

Speksteen is niet geschikt om te reinigen met water. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023