• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Slangenjaspis

Slangenjaspis, Schriftjaspis, Schriftsteen, Cobra Jaspis of Coquina Jaspis, vertoont doorgaans een reeks kleuren, waaronder verschillende tinten groen, bruin, geel en zwart. De patronen lijken vaak op de schubben of huid van een slang, vandaar de naam 'Slangenjaspis'. Deze patronen kunnen behoorlijk ingewikkeld en uniek zijn voor elke steen.

Het is een soort jaspis, een microkristallijne variant van kwarts. Jaspis ontstaat uit de consolidatie van sedimenten of vulkanische as, en de specifieke omstandigheden tijdens de vorming ervan, inclusief de aanwezigheid van verschillende mineralen, resulteren in de karakteristieke patronen en kleuren van Slangenjaspis.

De werking van Slangenjaspis...

Er wordt aangenomen dat Slangenjaspis sterke aardende eigenschappen heeft, waardoor individuen verbinding kunnen maken met de aarde en zich meer gecentreerd en gebalanceerd kunnen voelen. Het wordt beschouwd als een beschermende steen, die de drager beschermt tegen negatieve energieën en schadelijke invloeden. Deze beschermende kwaliteit maakt het een populaire keuze voor diegenen die een veilige omgeving willen creëren. De slangachtige patronen van Slangenjaspis symboliseren transformatie en vernieuwing. Er wordt gedacht dat de steen individuen helpt verandering te omarmen en persoonlijke transformatie te ondergaan. Het wordt ook geassocieerd met het concept van wedergeboorte, dat helpt bij het loslaten van oude patronen en het omarmen van een nieuw begin.

In de edelsteentherapie wordt aangenomen dat Slangenjaspis de lichamelijke genezing ondersteunt, vooral met betrekking tot ontgifting en het immuunsysteem. Er wordt gedacht dat het helpt het lichaam te reinigen en te zuiveren. Er wordt gezegd dat de steen de fysieke vitaliteit en energie verbetert en de algehele gezondheid en welzijn bevordert. Er wordt gedacht dat Slangenjaspis het spirituele inzicht en de intuïtie verbetert, waardoor individuen een dieper inzicht in zichzelf en hun spirituele pad kunnen krijgen. Het wordt vaak gebruikt tijdens meditatie om de meditatieve ervaring te verdiepen en spirituele groei en bewustzijn te ondersteunen.

Reinigen en opladen...

Slangenjaspis kan op allerlei manieren worden gereinigd. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023