• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Schalenblende

Schalenblende, ook wel bekend als Blackjack of Leverblende, is een geel, beige, bruin of zwarte steen. Hij is opaak en heeft een vettige glans over zich heen. Hij vertoont allerlei banden en vlekken van andere soorten mineralen in zich. Dit is vooral goed waar te nemen als de steen geslepen is.

De naam Schalenblende komt van het Duitse woord 'Schälen'. Dit betekend schilferen of schillen in het Nederlands en dat verwijst naar zijn patronen.

Het is een variëteit van het mineraal sfaleriet en komt meestal voor in combinatie met andere mineralen. Hierdoor wordt het eerder beschouwd als een steen dan een mineraal.

Hij wordt veel in Europa gevonden. Met name in België, Duitsland en Polen, maar hij komt ook voor buiten Europa.

Er zit veel zink in deze steen, waardoor hij voornamelijk ook met dat doel wordt gewonnen, maar hij heeft ook spirituele, emotionele en fysieke waarde.

De spirituele werking van Schalenblende...

Schalenblende zorgt ervoor dat je energie (fysiek en energetisch) terug in balans komt.

Daarnaast heeft hij een sterke beschermende werking. Hij vormt een schild om je heen, waardoor je beschermt wordt tegen negatieve invloeden of energieën. Hij helpt je ook adequaat te handelen als er gevaar dreigt in je omgeving, waardoor je in het hier en nu blijft.

Ook is het een steen die erg geschikt is voor gebruik tijdens spiritueel werk of meditaties, omdat het bekend staat als een 'ankersteen'. Dit betekend dat hij je dus goed laat aarden, waardoor je makkelijker uit je meditaties terug kunt keren.

Tenslotte brengt deze steen je mannelijke en vrouwelijke energie terug in balans met elkaar.

De mentale werking van Schalenblende...

Schalenblende zorgt ervoor dat je in het hier in nu bent. Dit is vooral erg geschikt voor mensen die moeite hebben om met hun beide benen op de grond te blijven staan en te genieten van alles wat er op dat moment om hen. heen gebeurt.

Ook verbeterd hij je concentratie en zorgt hij ervoor dat je hoofd en hart beter met elkaar samen gaan werken, waardoor je weloverwogen keuzes kunt maken in wat voor jou het beste is.

Daarnaasst helpt deze steen je als je moeite hebt met veranderingen. Hij helpt je dit te doorstaan en een plekje te geven, waardoor je helder kunt blijven handelen.

Schalenblende kalmeert onrustige gedachten en stress. Hij biedt je overzicht op dit soort momenten, waardoor je weer kunt kalmeren en helder kunt nadenken.

Tenslotte helpt deze steen je ook om opener en vrijer in het leven te staan. Dit is bijvoorbeeld erg geschikt als je een relatie aan wil gaan, zodat je minder terughoudend en op je hoede bent. Hij verbeterd ook je al bestaande relaties.

De lichamelijke werking van Schalenblende...

Schalenblende heeft een positieve werking op huidproblematiek, zoals ontstekingen, jicht, zenuwpijn, droge huid, wondjes, jeuk en bloedend tandvlees.

Daarnaast versterkt het je immuunsysteem en vitaliteit, waardoor je beter bestand bent tegen ziektes of makkelijker kunt herstellen na bijvoorbeeld ziekte of een operatie.

Ook heeft het een positieve invloed op je ogen, tong, prostaat, testikels, eierstokken, hormoonsysteem (en bijbehorende klachten) en diabetes. Hij verhoogd namelijk de insulineproductie, maar dit is alleen als de eilandjes van Langerhans in de alvleesklier nog werkt.

Tenslotte beschermt hij je tegen de negatieve effecten van elektrosmog, straling en gifstoffen die van buitenaf je lichaam in komen.

Reinigen en opladen...

Schalenblende is niet geschikt om met water te reinigen. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023