• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Sarder

Sarder is een variëteit van de mineraalgroep chalcedoon, die op zijn beurt een soort kwarts is. Het wordt gekenmerkt door zijn bruine tot roodbruine kleur, soms met een doorschijnende of doorschijnende kwaliteit. Dit kan variëren van lichtbruin tot diepbruin, met tinten die neigen naar rood of oranje. Het kan ook een wasachtige glans hebben.

Hij wordt wereldwijd gevonden, maar de belangrijkste vindplaatsen zijn onder andere Brazilië, India, Madagaskar, Duitsland, Schotland en de Verenigde Staten.

Sarder heeft een lange geschiedenis van gebruik als edelsteen en werd al in het oude Egypte gewaardeerd. Het werd vaak gebruikt voor cameeën, intaglios en sieraden. Het was vooral populair tijdens de Grieks-Romeinse periode.

De spirituele werking van Sarder...

Sarder is een beschermende steen. Het weert negatieve energie af en zuivert de aura van de drager. Het biedt ook bescherming tegen negatieve invloeden en psychische aanvallen.

Vanwege zijn aardse bruine kleur wordt Sarder geassocieerd met aarding en het versterken van de verbinding met de natuur. Het kan helpen om in contact te komen met de natuurlijke wereld om ons heen en ons te herinneren aan de diepe verbondenheid met de aarde.

Hij versterkt de intuïtie en vergroot inzicht. Het helpt om contact te maken met het innerlijke weten en de intuïtieve vermogens te ontwikkelen.

De mentale werking van Sarder...

Sarder wordt gebruikt om emotionele balans te bevorderen. Het helpt bij het kalmeren van onrustige emoties, het verminderen van stress en het bevorderen van een gevoel van innerlijke rust en stabiliteit.

Hij bevordert helder denken en verbeterd de mentale focus. Het helpt bij het behouden van een heldere geest en bevordert helderheid van denken, waardoor het gemakkelijker wordt om problemen op te lossen en beslissingen te nemen.

Daarnaast stimuleert hij zelfexpressie en communicatie. Het helpt om gedachten en gevoelens effectiever uit te drukken en verlegenheid of blokkades in communicatie te overwinnen.

De steen versterkt innerlijke kracht en wilskracht. Het vergroot je doorzettingsvermogen en vastberadenheid, waardoor men makkelijker obstakels kan overwinnen en persoonlijke doelen kan bereiken.

Sarder draagt de energie van moed en zelfvertrouwen met zich mee. Hij heeft de kracht om uitdagingen aan te gaan, angsten te overwinnen en zijn of haar ware potentieel te realiseren.

De lichamelijke werking van Sarder...

Sarder is een energetisch stimulerende steen die helpt bij het verhogen van de vitaliteit en het stimuleren van fysieke energie. Het vermindert vermoeidheid en het vergroot je uithoudingsvermogen.

Daarnaast verbeterd hij de bloedsomloop en stimuleert de doorbloeding. Het bevordert de bloedstroom en de zuurstofvoorziening naar verschillende delen van het lichaam.

Ook versterkt Sarder het immuunsysteem en de algemene weerstand van het lichaam. Het wordt daarom gebruikt om het lichaam te ondersteunen bij het afweren van ziekten en infecties.

Van oudsher wordt deze steen gebruikt voor het verlichten van spijsverteringsproblemen. Het bevordert een gezonde spijsvertering, het vermindert maagklachten en het verlicht spijsverteringsongemakken.

Sarder wordt ook geassocieerd met het bevorderen van balans en harmonie in het lichaam. Het helpt om de energiestromen in het lichaam in evenwicht te brengen en het algehele welzijn te ondersteunen.

Reinigen en opladen...

Sarder kan op allerlei manieren gereinigd worden. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023