• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Rutielkwarts

Rutielkwarts is een variëteit van kwarts, een van de meest voorkomende mineralen op aarde. Het kenmerkende van Rutielkwarts is de aanwezigheid van naald- of haarachtige insluitsels van het mineraal rutiel binnenin het kwartskristal.

Het basislichaam van Rutielkwarts is helder of licht doorschijnend. De rutielinsluitsels variëren in dichtheid, richting en kleur, waardoor unieke patronen en effecten ontstaan. Deze insluitsels worden vaak beschouwd als een aantrekkelijk kenmerk van de steen.

Hij kan op verschillende locaties worden gevonden, waaronder Brazilië, Madagaskar, Australië, de Verenigde Staten, Zwitserland en India. In sommige gevallen kunnen de rutielinsluitsels zeer zeldzaam en kostbaar zijn, wat de waarde van de steen kan verhogen.

De spirituele werking van Rutielkwarts...

Rutielkwarts helpt bij het vergroten van het bewustzijn en het stimuleren van spirituele groei. Het wordt vaak gebruikt tijdens meditatie om de geest te openen en een diepere verbinding met het hogere zelf of hogere spirituele rijken mogelijk te maken.

Daarnaast versterkt hij de intuïtie en bevordert heldere gedachten. Het vergroot de mentale helderheid en biedt inzicht in moeilijke situaties, zodat men beter kan navigeren door spirituele processen en persoonlijke ontwikkeling.

De steen wordt vaak gebruikt om de energiestromen in het lichaam in evenwicht te brengen. Het harmoniseert de chakra's en heft de energieblokkades op, waardoor een vrije stroom van levensenergie mogelijk wordt gemaakt. Hierdoor helpt Rutielkwarts bij het bevorderen van fysiek, emotioneel en spiritueel welzijn.

Sommige mensen ervaren ook dat Rutielkwarts beschermende eigenschappen heeft en negatieve energieën afweert. Het kan worden gebruikt om het energieveld te versterken en een beschermende schild te creëren tegen negativiteit en elektromagnetische straling. Bovendien kan hij helpen bij het gronden van iemands energie, waardoor men meer in contact komt met de fysieke wereld en aardse energieën.

De mentale werking van Rutielkwarts...

Rutielkwarts verbetert mentale helderheid en focus. Het helpt bij het verhelderen van gedachten, het versterken van het geheugen en het bevorderen van helder denken. Dit kan nuttig zijn bij het nemen van beslissingen en het oplossen van problemen.

Daarnaast ondersteund hij bij processen van emotionele heling en vermindert hij stress en angst. Het helpt bij het loslaten van negatieve emoties, het bevorderen van een gevoel van kalmte en het stimuleren van positieve gevoelens zoals vreugde en harmonie. Het wordt ook gebruikt bij het verwerken van emotionele trauma's en het bevorderen van innerlijke vrede.

De steen vergroot ook je zelfvertrouwen en het bevordert manifestatie. Hij versterkt de energie en motivatie versterken om doelen na te streven en dromen waar te maken. Het helpt bij het aantrekken van positieve ervaringen en het manifesteren van gewenste veranderingen in het leven.

De lichamelijke werking van Rutielkwarts...

Rutielkwarts wordt gebruikt om spanning in het lichaam te verminderen. Het heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel en helpt bij het verminderen van stress en angstgerelateerde symptomen, zoals hoofdpijn en gespannen spieren.

Daarnaast stimuleert hij de bloedsomloop. Het bevordert de doorbloeding en kan ook helpen bij het verbeteren van de zuurstof- en voedingsstoffenstroom naar de verschillende delen van het lichaam.

Sommige mensen ervaren ook dat Rutielkwarts het immuunsysteem versterkt. Het ondersteund het lichaam bij het afweren van ziektes en infecties, waardoor de algehele gezondheid wordt bevorderd.

Rutielkwarts wordt ook gebruikt om een gezonde hormonale balans te bevorderen. Het biedt ondersteuning bij aandoeningen zoals PMS (of andere menstruatieklachten), hormonale onevenwichtigheden en symptomen van de menopauze.

Reinigen en opladen...

Rutielkwarts kan op allerlei manieren gereinigd worden. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023