• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Rookkwarts

Rookkwarts is een variëteit van het mineraal kwarts en is een veelvoorkomende edelsteen. Hij staat bekend om zijn kleur die varieert van lichtbruin tot donkerbruin of bijna zwart. Het heeft meestal een doorzichtige tot doorschijnende kristalstructuur. Soms vertoont het een lichte schittering of een rokerig effect, vandaar de naam "rookkwarts".

Het heeft een hardheid van 7 op de schaal van Mohs, wat betekent dat het vrij duurzaam is en bestand is tegen krassen.

Rookkwarts wordt wereldwijd gevonden. Belangrijke vindplaatsen zijn onder andere Brazilië, de Verenigde Staten, Zwitserland, Madagaskar en Australië.

De spirituele werking van Rookkwarts...

Rookkwarts staat bekend om zijn krachtige aardende eigenschappen. Het helpt bij het afvoeren van overtollige energie en je te verbinden met de energie van de aarde. Dit bevordert stabiliteit, evenwicht en een gevoel van gronding.

Daarnaast wordt het vaak gezien als een steen van bescherming. Het helpt bij het afweren van negatieve energieën, zowel vanuit je omgeving als vanuit jezelf. Het creëert een energetische barrière die je helpt om jezelf te beschermen tegen negatieve invloeden.

Rookkwarts reinigt en transformeert energieën. Het helpt om negatieve patronen, emoties en gedachten los te laten, waardoor er ruimte ontstaat voor positieve verandering en groei.

Het wordt ook gebruikt om intuïtie en helderheid te bevorderen. Het helpt om je intuïtieve vermogens te versterken en helderheid te brengen in je gedachten en besluitvorming.

De mentale werking van Rookkwarts...

Rookkwarts wordt vaak gebruikt om angst en stress te verminderen. Het helpt om negatieve gedachten en gevoelens te kalmeren en een gevoel van rust en kalmte te bevorderen.

Ook bevorderd hij emotionele stabiliteit en veerkracht. Het vermindert negatieve emoties, zoals woede, verdriet of angst, en biedt ondersteuning bij het omgaan met moeilijke situaties.

Rookkwarts vergroot je zelfvertrouwen en eigenwaarde. Het helpt bij het loslaten van negatieve overtuigingen over jezelf en een gevoel van empowerment en zelfacceptatie te bevorderen.

Daarnaast verbeterd hij focus en concentratie. Het kalmeert de geest, vermindert afleiding en bevordert helderheid van denken.

Rookkwarts wordt ook gebruikt om negatieve gedragspatronen en gewoontes los te laten. Het kan helpen om beperkende overtuigingen en emotionele blokkades op te heffen, waardoor er ruimte ontstaat voor persoonlijke groei en transformatie.

De lichamelijke werking van Rookkwarts...

Rookkwarts wordt vaak gebruikt om ontspanning te bevorderen en stress te verminderen. Het vermindert spierspanning, hoofdpijn en andere symptomen die verband houden met stress en spanning.

Daarnaast verlicht het pijn, vooral die veroorzaakt wordt door spanning, ontstekingen of spier-gerelateerde problemen.

Het bevorderd een diepere en meer ontspannen ademhaling. Het vermindert ademhalingsproblemen, zoals kortademigheid of oppervlakkige ademhaling.

Het wordt ook gebruikt om het immuunsysteem te versterken en de algehele gezondheid te bevorderen. Het stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam en het bevordert een gezond immuunsysteem.

Rookkwarts bevorderd een gezonde bloedsomloop. Het helpt bij het verbeteren van de doorbloeding en het stimuleren van een goede zuurstof- en voedingsstoffentoevoer naar de cellen in het lichaam.

Reinigen en opladen...

Rookkwarts kan op allerlei manieren gereinigd worden. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023