• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Rode Calciet

Rode calciet is een variëteit aan calcietmineralen die wordt gekenmerkt door zijn opvallende rode kleur, die kan variëren van diepe karmozijnrode tot rozerode tinten. De kleuring wordt vaak veroorzaakt door de aanwezigheid van ijzeroxide of andere onzuiverheden in het kristalrooster.

Rode calciet kristalliseert in het trigonale kristalsysteem en vormt rhomboëdrische of scalenoëdrische kristallen. De kristalstructuur is vergelijkbaar met die van andere calcietvariëteiten, maar onderscheidt zich door de opvallende rode kleur. Het is een hele zachte steen wat hem gevoelig maakt voor krassen en beschadigingen.

De werking van Rode Calciet...

Rode calciet stimuleert het energieniveau, waardoor vitaliteit, kracht en uithoudingsvermogen kan worden bevorderd. Het wordt geassocieerd met het wortelchakra, dat de fysieke vitaliteit, overlevingsinstincten en gevoelens van veiligheid en zekerheid regelt. Rode Calciet kan helpen energie te aarden en te stabiliseren, waardoor een gevoel van gronding en stabiliteit ontstaat. Van rode calciet wordt gezegd dat het passie, enthousiasme en motivatie aanwakkert. Het kan helpen het vuur van binnen te ontwaken, tot actie aan te zetten en te stimuleren om doelen en verlangens te bereiken. Rode Calciet moedigt het nemen van initiatief aan, het overwinnen van obstakels en het omarmen van het leven met moed en vastberadenheid.

Rode calciet heeft een verwarmende en stimulerende energie die emotionele genezing en balans bevordert. Het kan helpen emotionele blokkades, angst of trauma los te maken, waardoor innerlijke kracht, veerkracht en zelfvertrouwen kan worden bevorderd. Rode Calciet moedigt zelfliefde, acceptatie en emotionele expressie aan. De rode calciet heeft een aardende en beschermende eigenschappen die helpen beschermen tegen negatieve energieën en psychische aanvallen. Het kan een sterke energetische grens rond de aura creëren, waardoor een gevoel van veiligheid, stabiliteit en empowerment wordt bevorderd.

Reinigen en opladen...

Calciet mag niet met water worden gereinigd. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023