• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Robijn in Zoïsiet (Anyoliet)

Robijn in Zoïsiet, of Anyoliet, Robijn in zoïsiet, is een prachtige edelsteen die een combinatie is van robijn en groene zoïsiet. De steen heeft een karakteristieke combinatie van felrode robijn ingebed in groene zoïsiet, vaak met zwarte strepen of vlekken die te wijten zijn aan inclusies van hoornblende. Robijn heeft een hardheid van 9 op de schaal van Mohs, terwijl zoïsiet een hardheid heeft van ongeveer 6,5 tot 7. Dit maakt de steen relatief duurzaam, hoewel de robijninsluitsels harder zijn dan de omliggende zoïsiet.

Robijn in zoïsiet wordt voornamelijk gevonden in Tanzania, met name in de regio rondom de stad Arusha in het noorden van het land. Deze edelsteen is relatief zeldzaam, wat bijdraagt aan zijn waarde en populariteit onder verzamelaars en in sieraden.

De werking van Robijn in zoïsiet...

De combinatie van robijn en zoïsiet wordt gezien als een steen die evenwicht en harmonie brengt tussen het fysieke, emotionele en spirituele lichaam. Het helpt bij het balanceren van tegengestelde energieën en het verenigen van deze energieën om innerlijke rust en vrede te bevorderen. Deze steen kan helpen bij het verlichten van emotionele stress en het bevorderen van een gevoel van kalmte en sereniteit. Het is nuttig bij het verwerken van negatieve emoties zoals angst, verdriet en boosheid. Robijn in zoïsiet wordt verondersteld creativiteit en inspiratie te stimuleren, waardoor het een goede steen is voor kunstenaars, schrijvers en andere creatievelingen. Het helpt bij het openen van de geest voor nieuwe ideeën en perspectieven.

De robijncomponent van de steen wordt geassocieerd met het stimuleren van energie en vitaliteit. Het kan helpen bij het overwinnen van vermoeidheid en lethargie, en het bevorderen van fysieke kracht en uithoudingsvermogen. Zoïsiet staat bekend om zijn genezende eigenschappen en wordt geacht het lichaam te helpen bij het herstel en regeneratie. Het kan de immuniteit versterken en de algehele gezondheid bevorderen. Robijn in zoïsiet helpt bij het versterken van de verbinding met het hogere zelf en het bevorderen van spiritueel bewustzijn. Het kan meditatie verdiepen en het bewustzijn van spirituele gidsen en engelen vergroten. De steen wordt gezien als een hulpmiddel voor persoonlijke transformatie en groei. Het helpt bij het loslaten van oude patronen en gewoonten die niet langer dienen, en bevordert de integratie van nieuwe, positieve veranderingen.

Robijn in zoïsiet wordt sterk geassocieerd met het hartchakra, waar het helpt bij het openen en helen van het hart. Het bevordert liefde, mededogen en vergeving, zowel naar jezelf als naar anderen. De robijncomponent stimuleert het basischakra, wat helpt bij het aarden en het verhogen van de fysieke energie. Tegelijkertijd kan de zoïsietcomponent helpen bij het openen van het kruinchakra, wat de spirituele verbinding en bewustzijn bevordert.

Reinigen en opladen...

Robijn in Zoïsiet kan op allerlei manieren gereinigd worden. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023