• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Prasem

Prasem, ook bekend als prase, is een groene variëteit van chalcedoon, gekleurd door insluitsels van mineralen zoals chloriet of actinoliet. Het wordt vaak verward met andere groene edelstenen zoals jade of aventurijn, maar heeft zijn eigen unieke eigenschappen en schoonheid.

Prasem heeft meestal een donkergroene kleur, die kan variëren van mosgroen tot grijsgroen. Het is meestal doorschijnend tot ondoorzichtig. Prasem is een cryptokristallijne vorm van kwarts (SiO₂) met groene insluitsels. Het heeft een hardheid van 6,5 tot 7 op de schaal van Mohs, vergelijkbaar met andere vormen van chalcedoon.

Prasem wordt gevonden in verschillende delen van de wereld, waaronder Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Brazilië, en de Verenigde Staten.

De werking van Prasem...

Prasem staat bekend om zijn kalmerende effecten en wordt vaak gebruikt om stress en angst te verminderen. De steen helpt bij het bevorderen van mentale helderheid en focus, en ondersteunt bij het nemen van beslissingen. Prasem kan helpen om emotionele balans te herstellen en negatieve emoties te transformeren.

Prasem wordt geassocieerd met de natuur en de aarde, en helpt bij het versterken van de verbinding met de natuurlijke wereld. Het bevordert aarding en stabiliteit, en helpt bij het creëren van een gevoel van veiligheid en zekerheid. Prasem is vaak verbonden met het hartchakra en het wortelchakra, en helpt bij het balanceren van deze energiecentra.

Het kan helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van algeheel welzijn. Men gelooft dat prasem helpt bij het ontgiften van het lichaam en het verbeteren van de circulatie. Prasem kan bijdragen aan het versnellen van het genezingsproces van wonden en huidirritaties.

Reinigen en opladen...

Prasem kan op allerlei manieren gereinigd worden. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023