• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Paragoniet

Paragoniet is een mineraal dat tot de micagroep behoort en nauw verwant is aan muscoviet maar natrium bevat in plaats van kalium. Over het algemeen is Paragoniet kleurloos, wit of grijs maar hij kan ook groen zijn. De steen heeft een perfecte basale splitsing, waardoor het in dunne, flexibele vellen kan worden gesplitst. Hij varieert van 2,5 tot 3 op de hardheidsschaal van Mohs. Paragoniet wordt veelal aangetroffen in metamorfe gesteenten zoals schist en fylliet. Het wordt vaak gecombineerd met mineralen zoals kwarts, granaat en kyaniet.

De werking van Paragoniet...

Paragoniet staat voor de bevordering van het emotionele evenwicht en de mentale helderheid. Er wordt gezegd dat het de mentale mist helpt ophelderen en de focus en het besluitvormingsvermogen verbetert. Het ondersteunt de emotionele veerkracht en helpt bij het verwerken en loslaten van negatieve emoties. Paragoniet wordt geassocieerd met helende en transformerende energieën. Er wordt aangenomen dat het helpt bij persoonlijke groei en zelfverbetering, door mensen te helpen uitdagingen te overwinnen en verandering te omarmen. Er wordt ook gedacht dat het de lichamelijke genezing ondersteunt, vooral bij het herstel van ziekte of letsel. Er wordt aangenomen dat dit mineraal het spirituele inzicht en de intuïtie verbetert. Er wordt gezegd dat het mensen kan helpen verbinding te maken met hun hogere zelf en toegang te krijgen tot spirituele wijsheid. Paragoniet heeft een beschermende energie die bescherming kan bieden tegen negatieve invloeden en psychische aanvallen. Het wordt ook beschouwd als een aardende steen en helpt je verbonden te blijven met de fysieke wereld.

Reinigen en opladen...

Paragoniet kan beter niet met water gereinigd worden. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023