• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Paarse Chalcedoon

Paarse chalcedoon of lavendel chalcedoon, is een zeldzame en aantrekkelijke variëteit van chalcedoon die een zachte tot levendige paarse kleur heeft. De kleur variëert van licht lavendel tot diep paars. Hij is over het algemeen doorschijnend tot semi-transparant. Het is een cryptokristallijne vorm van kwarts (SiO₂). Hij heeft een hardheid van 6,5 tot 7 op de schaal van Mohs, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten sieraden.

Paarse chalcedoon wordt gevonden in verschillende delen van de wereld, waaronder India, Turkije, en Brazilië. Elk gebied kan stenen met unieke tinten en kwaliteiten voortbrengen.

De werking van Paarse Chalcedoon...

Paarse chalcedoon wordt vaak gebruikt om stress en angst te verminderen. Het staat bekend om zijn vermogen om een kalmerende invloed te hebben op de geest en emoties. Het helpt negatieve emoties te transformeren en bevordert een positieve gemoedstoestand. Het kan helpen om gevoelens van vreugde en optimisme te versterken. Deze steen staat erom bekend de communicatievaardigheden te verbeteren, waardoor men beter in staat is om gedachten en gevoelens duidelijk en effectief uit te drukken.

Paarse chalcedoon wordt geassocieerd met het derde oog en kruinchakra, wat helpt bij het bevorderen van intuïtie en spirituele bewustwording. De steen wordt vaak gebruikt tijdens meditatie om een diepere staat van rust en inzicht te bereiken. Het kan helpen om spirituele groei en zelfreflectie te bevorderen. Het biedt een beschermend veld tegen negatieve energieën en bevordert innerlijke balans en harmonie. Het wordt soms geassocieerd met het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van een algeheel gevoel van welzijn. Er wordt gelooft dat het helpt bij de regeneratie van slijmvliezen en bij de behandeling van keel- en strottenhoofdaandoeningen.

Reinigen en opladen...

Paarse Chalcedoon kan op allerlei manieren gereinigd worden. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023