• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Orthoklaas

Orthoklaas, ook bekend als orthoclase, is een veelvoorkomend mineraal dat behoort tot de veldspaatgroep. Het heeft een monokliene kristalstructuur, wat betekent dat de kristallen symmetrie hebben. Het heeft meestal een prismatische vorm en kan worden gevonden in korrelige aggregaten of grote kristallen.

De steen komt voor in verschillende kleuren, waaronder wit, crème, geel, roze, oranje, groen en grijs. De kleurvariaties hangen samen met de aanwezigheid van andere mineralen. Het heeft daarnaast een glasachtige glans.

Orthoklaas wordt wereldwijd gevonden en is een veelvoorkomend mineraal in gesteenten zoals Graniet, Pegmatiet en metamorfe gesteenten. Enkele bekende vindplaatsen zijn Noorwegen, Zwitserland, Italië, de Verenigde Staten, Australië en Brazilië.

De werking van Orthoklaas...

Orthoklaas bevordert innerlijke balans, harmonie en vrede. Het helpt bij het creëren van een rustige en vredige omgeving, zowel innerlijk als in externe situaties.

Het wordt gezien als een steen die bijdraagt aan emotionele stabiliteit en evenwicht. Het vermindert stress, angst en negatieve emoties, waardoor een gevoel van kalmte en welzijn ontstaat.

Reinigen en opladen...

Orthoklaas behoort tot de Veldpsaten. Veldspaten staan erom bekend erg kwetsbaar te zijn. Let daarom goed op dat de steen niet beschadigd. Probeer daarom reinigen met water of zonlicht ook te vermijden. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023