• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Orthoceras

Orthoceras is eigenlijk geen edelsteen, maar een fossiele steen. Het is de versteende overblijfselen van een uitgestorven zeeschelpdier dat ongeveer 400 miljoen jaar geleden in de oceaan leefde.

Het behoort tot de cephalopoda-klasse van weekdieren en is nauw verwant aan inktvissen en inktvisachtigen. De schelpen van Orthoceras werden begraven onder sediment en door de tijd heen versteend tot fossiel.

De fossielen hebben de vorm van langwerpige, buisvormige structuren met kamers en een spiraalvormige schaal. Ze hebben vaak een donkere kleur, variërend van zwart tot bruin of grijs, en hebben kenmerkende patronen veroorzaakt door de groei van de schelplagen.

Orthoceras-fossielen worden over de hele wereld gevonden, voornamelijk in sedimentaire gesteenten. Enkele bekende vindplaatsen zijn Marokko, de Verenigde Staten, Canada, Tsjechië en Marokko.

Ze behoren tot een van de oudste en bekendste fossielen van de wereld.

De werking van Orthoceras...

De fossielen hebben geen hele specifieke werking, omdat het geen edelstenen zijn, maar ze dragen wel een hoop kennis met zich mee uit het verleden, waardoor ze toch bepaalde eigenschappen bevatten.

Zo helpen ze bijvoorbeeld met het verkennen van je vorige levens en het begrijpen van de evolutionaire reis van de aarde.

Ook hebben ze een aardende energie en bevorderen ze stabiliteit. Het helpt bij het verankeren van je emoties en het creëren van een gevoel van veiligheid en zekerheid.

Reinigen en opladen...

Orthoceras kan op allerlei manieren gereinigd worden. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken. Let bij fossielen altijd op bij het reinigen met water, sommige fossielen zijn kwetsbaarder dan anderen.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023