• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Optische Calciet

Optische Calciet, ook bekend als IJslandspaat, is een opmerkelijke variëteit van calciet die bekend staat om zijn unieke optische eigenschappen. Optisch calciet vertoont een fenomeen dat dubbele breking wordt genoemd, waarbij licht dat door het kristal gaat, in twee afzonderlijke stralen wordt gesplitst. Dit komt doordat calcietkristallen een unieke kristalstructuur hebben die ervoor zorgt dat licht op verschillende manieren wordt gebroken langs verschillende assen in het kristal. Als gevolg hiervan kunnen, wanneer licht door het kristal gaat, twee afzonderlijke beelden worden gezien die elkaar overlappen, wat zorgt voor een verdubbelingseffect.

Optisch calciet is doorgaans transparant tot doorschijnend, waardoor licht door het kristal kan gaan. Deze transparantie is essentieel voor het observeren van de optische eigenschappen ervan, omdat licht het kristal moet binnendringen om dubbele breking te vertonen. Optisch calciet kristalliseert in het trigonale kristalsysteem en vormt rhomboëdrische of scalenoëdrische kristallen. De kristalstructuur is verantwoordelijk voor de dubbele breking.

Optische calciet wordt aangetroffen in verschillende geologische omgevingen, waaronder sedimentair gesteente, metamorfe gesteenten en hydrothermale aderen. Het komt voor in gebieden waar calcietrijke oplossingen kristallisatie hebben ondergaan onder specifieke temperatuur- en drukomstandigheden.

De werking van Optische Calciet...

Optische calciet kan mentale helderheid, het inzicht en het begrip verbeteren. Het kan helpen mentale mist op te helderen, rationeel denken te bevorderen en intellectuele bezigheden te stimuleren. Het wordt vaak gebruikt als een steen van helderheid en inzicht, waardoor je situaties vanuit een breder perspectief kunt zien en een dieper begrip kunt krijgen. Optische calciet kan de energie van zijn omgeving versterken en verbeteren. Het kan worden gebruikt om de kracht van andere kristallen of energiewerk te vergroten, waardoor het een waardevol hulpmiddel wordt voor spirituele oefeningen, manifestatie en genezingsrituelen.

Van optische calciet wordt gezegd dat het de geest, het lichaam en de ziel in evenwicht brengt en harmoniseert. Het kan helpen de balans in het energiecentra te herstellen en het algehele welzijn, vitaliteit en harmonie te bevorderen. Het wordt vaak gebruikt om de chakra's op één lijn te brengen en de energiestroom door het lichaam te vergemakkelijken. Optische calciet wordt geassocieerd met spiritueel ontwaken, verlichting en innerlijke visie. Het heeft een verzachtende en kalmerende energie die emotionele genezing en evenwicht bevordert. Het is bijvoorbeeld een hele fijne steen om bij te dragen als ondersteuning bij therapie, coaching of andere vormen van hulp.

Optische calciet kan het energieveld zuiveren en reinigen, waardoor spirituele groei en bescherming wordt bevorderd. Het kan helpen negatieve energieën, entiteiten en psychisch 'afval' te verdrijven, waardoor een schild van spirituele bescherming rond de aura ontstaat.

Reinigen en opladen...

Calciet mag niet met water worden gereinigd. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023