• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Obsidiaan, Goud Obsidiaan en Zilver Obsidiaan

Obsidiaan

Goud Obsidiaan

Zilver Obsidiaan

Obsidiaan is een natuurlijk voorkomend vulkanisch glas dat ontstaat wanneer snel afgekoeld lava stolt. Het is meestal zwart van kleur, maar het kan ook andere kleuren hebben, afhankelijk van de mineralen en insluitsels in het gesteente. Obsidiaan heeft een gladde, glasachtige textuur en wordt al eeuwenlang gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals snijgereedschap, sieraden en decoratieve objecten. Het staat ook bekend om zijn scherpe randen, waardoor het in het verleden werd gebruikt voor het maken van snijwerktuigen en wapens.

In het oude Meso-Amerika, zoals bij de Maya's en de Azteken, werd obsidiaan zelfs gebruikt voor rituele en religieuze doeleinden, zoals het maken van spiegels, beeldhouwwerken en maskers.

Obsidiaan kent vele varianten, zoals Sneeuwvlok Obsidiaan, Mahonie Obsidiaan of Apachetranen. Twee bijzondere varianten van Obsidiaan zijn de Goud- en Zilver Obsidiaan:

Goud obsidiaan is een specifieke variant van obsidiaan die een gouden of goudbruine glans vertoont. Het wordt gevormd door de aanwezigheid van kleine insluitsels van mineralen zoals hematiet of magnetiet.

Zilver obsidiaan is een variant van obsidiaan die een zilverachtige glans vertoont. Het wordt gevormd door de aanwezigheid van kleine insluitsels van mineralen zoals kristobaliet of fayaliet.

De werking van Obsidiaan...

Obsidiaan wordt vaak geassocieerd met verschillende spirituele en energetische eigenschappen.

Obsidiaan helpt bij het verankeren en aarden van energie. Het biedt ook bescherming tegen negatieve energieën en psychische aanvallen.

Het wordt ook gebruikt bij emotioneel werk, omdat het helpt bij het loslaten van negatieve emoties, het bevorderen van zelfreflectie en het stimuleren van emotionele groei. Ook bij traumaherstel wordt Obsidiaan veel ingezet.

Daarnaast bevordert hij spirituele groei en bewustzijn. Het helpt bij het verkennen van het onderbewuste, het ontwikkelen van intuïtie en het bevorderen van spirituele transformatie.

Obsidiaan wordt gebruikt om energetische blokkades op te heffen, het chakra-systeem in evenwicht te brengen en het aura-veld te zuiveren.

De werking van Goud- en Zilver Obsidiaan...

Qua werking zijn deze twee soorten identiek aan de gewone variant van Obsidiaan. Wel helpen ze bij een betere doorstroming van energie. Op fysiek vlak worden deze Obsidiaan soorten veel ingezet bij chronisch koude handen en voeten.

Obsidiaan heeft een hele sterke werking, waardoor ze niet voor iedereen geschikt zijn. Als je erg gevoelig bent of nog weinig ervaring hebt met stenen, kun je er beter voor kiezen voor een zachtere Obsidiaan variant, zoals Apachetranen. Het is belangrijk de Obsidiaan regelmatig te reinigen, omdat ze veel zware energie opnemen.

Reinigen en opladen...

Obsidiaan kan op allerlei manieren gereinigd worden. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken. Om je steen een snelle extra reiniging te geven kun je Obsidiaan makkelijk onder stromend water houden!

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023