• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Muscoviet

Muscoviet, Moskoviet of ook wel gewone mica genoemd, is een mineraal uit de micagroep dat rijk is aan kalium en aluminium. Het staat algemeen bekend om zijn uitstekende splijting, waardoor het in dunne, transparante vellen kan worden gesplitst. Het is een typisch kleurloze of zilveren/gouden steen maar kan ook bleke tinten groen, bruin, roze of geel vertonen.

Muscoviet wordt vaak aangetroffen in stollingsgesteenten en metamorfe gesteenten, zoals graniet, pegmatiet, schist en gneis. Het kan ook voorkomen in sedimentair gesteente dat metamorfose heeft ondergaan. Muscoviet wordt ook vaak gevonden in combinatie met Zwarte Toermalijn.

De werking van Muscoviet...

Men gelooft dat muscoviet emotionele helderheid biedt en kalmte bevordert. Er wordt gedacht dat het helpt bij het loslaten van spanning en stress, wat leidt tot een meer gebalanceerde emotionele toestand. Het zou ook rationeel denken en duidelijke besluitvorming aanmoedigen. Dit mineraal wordt geassocieerd met het versterken van intuïtie en psychische vermogens. Er wordt gedacht dat het het derde oog chakra stimuleert, wat leidt tot grotere spirituele bewustwording en inzicht. Het kan worden gebruikt tijdens meditatie om intuïtief begrip te verdiepen en verbinding te maken met hogere rijken. Muscoviet wordt beschouwd als een steen van spirituele groei en verlichting. Er wordt geloofd dat het helpt bij het verkennen van nieuwe dimensies van bewustzijn en het vergroten van spiritueel inzicht. Het zou individuen helpen om verbinding te maken met hun hogere zelf en toegang te krijgen tot spirituele wijsheid.

Men denkt dat muscoviet beschermende energieën biedt, die afschermen tegen negatieve invloeden en psychische aanvallen. Het creëert een barrière die de integriteit van iemands aura behoudt. Het staat ook bekend om zijn aardende eigenschappen, die helpen om verbonden te blijven met de fysieke wereld tijdens het verkennen van spirituele dimensies. Muscoviet wordt verondersteld de energie van andere kristallen te versterken, waardoor het een nuttige toevoeging is aan kristalroosters en genezingssessies. Er wordt gedacht dat het fysieke genezing ondersteunt, met name op het gebied van huid, haar en algemene vitaliteit.

Reinigen en opladen...

Muscoviet kan beter niet met water gereinigd worden. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023