• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Mica

Mica wordt vaak geassocieerd met edelstenen, maar het is eigenlijk een groep mineralen met vergelijkbare eigenschappen. Je hebt allerlei varianten van Mica:

Muscoviet: een witte, zilverachtige of doorzichtige edelsteen met een glasachtige glans. Die wordt gebruikt als vervanger van diamanten in sieraden.

Lepidoliet: een paars, roze of lila van kleurige steen die bekend staat om zijn kalmerende energie en wordt geassocieerd met het verminderen van stress en angst.

Biotiet: een donkerbruine tot zwarte variant van mica. Het heeft een glasachtige tot parelmoerachtige glans en wordt o.a. gebruikt in sieraden en decoratieve objecten.

Fuchsiet: een groene variant van mica die vaak wordt gebruikt als edelsteen. Het heeft een glasachtige glans en wordt gewaardeerd om zijn heldere groene kleur en sprankelende uitstraling.

Phlogopiet: een bruine tot donkere variant van mica. Het kan transparant tot doorschijnend zijn en heeft vaak een goudachtige glans. Het wordt gebruikt in sieraden en ornamenten.

Mica heeft een plaatachtige structuur en komt voor in dunne lagen of vlokken.

Mica wordt wereldwijd gevonden. Enkele belangrijke vindplaatsen zijn India, Brazilië, Rusland, de Verenigde Staten, China en Canada.

De varianten hebben elk net een andere energie, dus het is verstandig om goed te voelen en experimenteren welke variant van Mica het beste bij jou past.

De spirituele werking van Mica...

Mica wordt gebruikt voor energetische bescherming. Het creëert een schild tegen negatieve energieën en ongewenste invloeden. Het wordt vaak gebruikt bij meditatie en spirituele praktijken om een veilige en gebalanceerde energieomgeving te bevorderen.

Daarnaast versterkt het je intuïtieve vermogens en bevordert het helderziendheid. Het helpt bij het openen van het derde oogchakra en het vergroten van de verbinding met hogere spirituele dimensies.

De mentale werking van Mica..

Mica biedt ondersteuning bij het bevorderen van emotionele stabiliteit en evenwicht. Het vermindert stress, angst en negatieve emoties, en het bevordert een gevoel van rust en kalmte.

Ook stimuleert het zelfexpressie en communicatie. Het kan helpen bij het loslaten van belemmeringen die creativiteit en persoonlijke expressie in de weg staan.

De lichamelijke werking van Mica...

Mica wordt vaak gebruikt in cosmetica vanwege zijn glanzende en reflecterende eigenschappen. Het helpt bij het verbeteren van de uitstraling van de huid en het geven van een gezonde gloed.

Daarnaast draagt het bij aan het verminderen van fysieke spanning en stress. Het helpt bij het ontspannen van spieren en het bevorderen van een gevoel van fysieke ontspanning en welzijn.

Reinigen en opladen...

Mica is een breekbare en gevoelige steen. Ze mag niet worden gereinigd met water. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023