• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Marcasiet

Marcasiet is een mineraal dat bestaat uit ijzerdisulfide en is chemisch verwant aan Pyriet. Het wordt vaak verward met Pyriet vanwege hun vergelijkbare uiterlijk en metallic glans. Een andere naam voor Marcasiet is dan ook 'witijzer-pyriet'.

Marcasiet vormt meestal kristallen met een orthorhombische structuur. De kristallen hebben een karakteristieke bronsgele tot zilvergrijze kleur en kunnen een metallic glans hebben. Ze hebben vaak een gestreept of radiërend patroon op het oppervlak. Marcasiet kan ook voorkomen in de vorm van aggregaten, korrels of in gesteenten als een insluitsel.

De steen wordt wereldwijd gevonden, voornamelijk in sedimentaire gesteenten en hydrothermale aders. Enkele bekende vindplaatsen zijn Duitsland, Frankrijk, Spanje, Tsjechië, Peru, Mexico, de Verenigde Staten en China.

De spirituele werking van Marcasiet...

Marcasiet wordt gezien als een steen van bescherming tegen negatieve energieën en entiteiten. Het helpt bij het afweren van negatieve invloeden en het creëren van een energetische schild om je heen.

Het stimuleert je intuïtieve vermogens en helderziendheid. Het versterkt de verbinding met je innerlijke wijsheid en het vergroten van je inzicht in spirituele zaken.

Daarnaast wordt het gebruikt om balans en harmonie te bevorderen op zowel spiritueel als emotioneel niveau. Het brengt energieën in balans en het creëert een gevoel van innerlijke rust.

De mentale werking van Marcasiet...

Marcasiet wordt gebruikt om stress en angst te verminderen. Het kalmeert de geest en het bevordert emotioneel welzijn.

Ook stimuleert het zelfexpressie en communicatie. Het helpt bij het uiten van je gedachten en gevoelens op een heldere en zelfverzekerde manier.

De lichamelijke werking van Marcasiet...

Marcasiet is een steen die de energetische vitaliteit bevordert. Het verhoogt je energieniveau en het stimuleert fysieke activiteit.

Daarnaast ondersteund en versterkt deze steen je immuunsysteem. Het bevordert een goede gezondheid en het versterkt de weerstand tegen ziektes.

Reinigen en opladen...

Marcasiet mag niet worden gereinigd met water. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023