• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Maansteen

Maansteen is een prachtige edelsteen die bekend staat om zijn zachte glans en mysterieuze uitstraling. Hij komt meestal voor in verschillende tinten wit, crème, perzik, grijs en blauwachtig. Sommige exemplaren vertonen ook een schitterend schijnsel, bekend als adularescentie, dat doet denken aan het licht van de maan.

Het mineraal heeft een glasachtige tot parelmoerachtige glans, afhankelijk van de manier waarop het licht erop valt. Het kenmerkende schijnsel van maansteen wordt veroorzaakt door lichtbreking binnen het mineraal.

Maansteen wordt wereldwijd gevonden, met belangrijke vindplaatsen in India, Sri Lanka, Myanmar, Madagascar en Australië.

De werking van Maansteen...

Maansteen wordt gezien als een steen die verbonden is met de maanfasen en cyclische veranderingen. Het kan daardoor helpen bij het afstemmen op de natuurlijke ritmes en het omarmen van veranderingen in het leven. Daarnaast wordt het vaak gebruikt als een steen van bescherming en kalmering. Het helpt bij het verminderen van stress, angst en emotionele instabiliteit. Maansteen wordt ook geassocieerd met spirituele groei en bewustwording. Het kan helpen bij het openen van het derde oog en het bevorderen van een diepere verbinding met je eigen innerlijke wijsheid en het universum.

Maansteen bevordert emotionele balans, intuïtie en vrouwelijke energie. Het vergroot empathie, gevoeligheid en het versterkt de intuïtieve vermogens. Door zijn sterke verbintenis met vrouwelijke energie, helpt hij je om je vrouwelijke intuïtie en creativiteit te versterken, en is het ondersteunend bij het omgaan met vrouwelijke cyclusgerelateerde uitdagingen en hormonale schommelingen. Maansteen helpt bij het loslaten van oude emotionele patronen en bevordert acceptatie in tijden van verandering. Daarnaast biedt het ondersteuning bij het verwerken van emotionele pijn, het loslaten van negatieve emoties en het omarmen van nieuwe mogelijkheden.

Maansteen bevordert vruchtbaarheid en het ondersteunt een gezonde hormonale balans. Het kan daarom nuttig zijn voor vrouwen tijdens de menstruatiecyclus of menopauze. Ook wordt het gebruikt om de spijsvertering te bevorderen en maagklachten te verlichten.

Lees hier meer over de verschillende varianten van Maansteen...

Groene Maansteen

Noorse Maansteen (Larvikiet)

Perzik Maansteen (Maansteen Peach, Roze Maansteen)

Regenboog Maansteen (Witte Labradoriet, Blauwe Maansteen)

Witte / Beige Maansteen

Zwarte Maansteen

Reinigen en opladen...

Maansteen kan op allerlei manieren gereinigd worden. Let wel op met water. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken. Door deze een nachtje in het maanlicht te leggen kan de Maansteen nog een fijne boost krijgen!

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023