• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Leopardiet (kalkooliet)

Leopardiet, Kalkooliet of Poppy Jaspis is een specifieke variëteit van jaspis, bekend om zijn kenmerkende rode en zwarte of donkerbruine gevlekte uiterlijk, die lijken op klaproosbloemen. Het is een soort cirkelvormige jaspis, gekenmerkt door zijn cirkelvormige of bolachtige patronen.

Het is een jaspis conglomeraat dat bestaat uit verschillende edelsteen soorten zoals Aragoniet, Dolomiet en Calciet.

Een van de belangrijkste bronnen van Poppy Jaspis is Morgan Hill in Californië en Peru. Het kan ook in andere delen van de wereld worden gevonden, hoewel de patronen en kwaliteit kunnen variëren.

De werking van Leopardiet...

Leopardiet kan bescherming bieden tegen negatieve energieën en psychische aanvallen. De steen heeft aardende eigenschappen, waardoor individuen verbonden blijven met de aarde en in balans en gecentreerd blijven. Leopardiet wordt soms gebruikt om de creativiteit te vergroten en de verbeelding te stimuleren. Sommige beoefenaars gebruiken het voor fysieke en emotionele genezing. Er wordt aangenomen dat ze de fysieke kracht en vitaliteit bevordert. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de intuïtie en het vermogen om verborgen boodschappen en betekenissen te ontcijferen. Bovendien kan deze steen helpen bij het versterken van het zelfvertrouwen en de innerlijke kracht.

Afhankelijk van de kleur kan luipaard jaspis geassocieerd worden met specifieke chakra's. Als het bijvoorbeeld roodtinten bevat, kan het voor aarding gekoppeld zijn aan het wortelchakra.

Reinigen en opladen...

Leopardiet kan op allerlei manieren gereinigd worden. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023