• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Lavendelkwarts

Lavendelkwarts is een variëteit van kwarts, een mineraal dat uit siliciumdioxide bestaat. Het onderscheidende kenmerk van lavendelkwarts is de mooie lavendelkleur, die ontstaat door de aanwezigheid van verschillende mineralen zoals aluminium, lithium en mangaan. Het wordt vaak door de war gehaald met Rozenkwarts, vanwege de soms vergelijkbare kleur.

Lavendelkwarts wordt voornamelijk gevonden in Madagaskar. Het is een zeldzame variëteit kwarts en komt niet zo vaak voor als andere kwartssoorten.

De spirituele werking van Lavendelkwarts...

Lavendelkwarts heeft een hoog vibrerende energie die kan helpen bij het openen van de hogere chakra's, zoals het kruinchakra. Hierdoor worden spirituele groei en bewustzijn bevordert.

Ook wordt hij gebruikt om innerlijke vrede, kalmte en harmonie te bevorderen. Het vermindert stress, angst en onrust, en het stimuleert een diep gevoel van sereniteit.

Daarnaast bevat hij een beschermende eigenschap, waardoor hij negatieve energieën kan absorberen en transformeren. Het creëert een energetisch schild om je heen en het bevordert spirituele bescherming.

De mentale werking van Lavendelkwarts...

Lavendelkwarts bevordert emotioneel evenwicht en stabiliteit. Het kalmeert emotionele turbulentie en het vermindert stemmingswisselingen.

Daarnaast vermindert hij stress en bevordert ontspanning. Het helpt namelijk bij het ontspannen van de geest en het lichaam, en het bevordert een diepe en rustgevende slaap.

Lavendelkwarts straalt een zachte en liefdevolle energie uit. Het vergroot zelfliefde, het bevordert compassie en het versterkt liefdevolle relaties.

De lichamelijke werking van Lavendelkwarts...

Lavendelkwarts kan, zoals hiervoor verteld, helpen bij het bevorderen van ontspanning en een goede nachtrust. Het vermindert slapeloosheid, angstgevoelens en rusteloosheid.

Ook wordt hij gebruikt om hoofdpijn en spanning in het hoofd en de nek te verlichten. Het kalmeert de geest en zenuwen, en bevordert ontspanning in dit gebied.

Reinigen en opladen...

Lavendelkwarts kan op allerlei manieren gereinigd worden. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken. Onder invloed van fel zonlicht kan de Lavendelkwarts verkleuren.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023