• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Kattenoog

Kattenoog is een unieke edelsteen die bekend staat om zijn optische effect, dat lijkt op het oog van een kat. De steen behoort tot de chalcedoonfamilie en wordt gevormd door de vezelachtige insluitsels van een mineraal genaamd crocidoliet. Het is ook wel bekend onder de naam 'Rode Tijgeroog'. Rode Tijgeroog komt vrijwel niet in de natuur voor. De meeste Kattenogen zijn verhitte Tijgerogen.

Dit effect in wordt veroorzaakt door de manier waarop het licht wordt gereflecteerd op de insluitsels. Wanneer een lichtbron op de steen schijnt, creëert dit een heldere lichtband die over het oppervlak lijkt te zweven, vergelijkbaar met het oog van een kat.

Kattenoogstenen zijn meestal geelbruin tot groenachtig van kleur, maar ze kunnen ook voorkomen in tinten zoals bruin, grijs en zwart.

Stenen als Tijgeroog vallen vanwege haar optische effect ook onder Kattenoog.

De spirituele werking van Kattenoog...

Kattenoog wordt vaak beschouwd als een beschermende steen. Hij weert negatieve energie af en biedt bescherming tegen kwaadwillende invloeden. Sommige mensen dragen kattenoog daardoor als een talisman.

Ook wordt de steen geassocieerd met het versterken van intuïtieve vermogens en het vergroten van helderheid van geest. Het kan helpen om in contact te komen met je innerlijke wijsheid en beslissingen te nemen op basis van je intuïtie.

De mentale werking van Kattenoog...

Deze edelsteen wordt vaak gebruikt om emotionele stabiliteit te bevorderen. Zo kan het bijvoorbeeld helpen voor mensen die last hebben van stress, angst en negatieve emoties.

De steen wordt soms ook gebruikt om emotionele littekens te helen en innerlijke kracht te vergroten.

Daarnaast wordt hij beschouwd als de steen van geluk en voorspoed. Hij trekt positieve energie aan en opent kansen en mogelijkheden. Zo kun je het bijvoorbeeld bij je dragen als je je financiële situatie wil verbeteren.

De lichamelijke werking van Kattenoog...

Zoals de naam misschien al doet vermoeden heeft de steen een positieve invloed op je ogen. Zo heeft het bijvoorbeeld een positieve invloed op oogvermoeidheid en je gezichtsvermogen.

Ook verlicht het je hoofdpijn, zoals migraine. Het heeft namelijk een kalmerende werking op dit zenuwstelsel en daardoor vermindert de spanning in je hoofd.

Reinigen en opladen...

Kattenoog kan op allerlei manieren gereinigd worden. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023