• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Hondentand Calciet

Hondentand Calciet wordt ook wel Dogtooth Calciet of Stellar Beam Calciet genoemd. Dogtooth Calciet is een calcietvariëteit die wordt gekenmerkt door zijn kenmerkende kristalvorm die lijkt op hondentanden.

Dogtooth Calciet vormt meestal langwerpige, puntige kristallen met toelopende uiteinden, die lijken op de vorm van hoektanden of spijkers. Deze kristallen groeien vaak in clusters of aggregaten, waardoor ingewikkelde formaties ontstaan. Dogtooth Calcietkristallen kunnen in kleur variëren van kleurloos tot wit, grijs, geel, bruin of zelfs roze, afhankelijk van de aanwezigheid van onzuiverheden en sporenelementen tijdens de vorming ervan.

Dogtooth-calcietkristallen kunnen een verschillende mate van transparantie vertonen, variërend van transparant tot doorschijnend. In sommige gevallen kunnen ze ondoorzichtig lijken vanwege interne onzuiverheden of insluitsels.

Net als andere calcietvariëteiten kristalliseert Dogtooth-calciet in het trigonale kristalsysteem. De kristallen vertonen doorgaans rhomboëdrische of scalenoëdrische vormen, met goed gedefinieerde vlakken en randen.

Dogtooth-calciet wordt gewoonlijk gevormd in hydrothermale aderen, kalksteengrotten en andere carbonaatrijke omgevingen waar calciumrijke oplossingen interageren met carbonaatgesteenten. De kenmerkende kristalvorm is vaak het resultaat van snelle kristalgroei onder specifieke omstandigheden.

Dogtooth Calciet is te vinden op verschillende locaties over de hele wereld, waaronder de Verenigde Staten, Mexico, Engeland, China en Marokko. Enkele opmerkelijke vindplaatsen zijn de Cave of the Crystals in Mexico en de Elmwood Mine in Tennessee, VS.

Over het algemeen wordt Dogtooth Calciet gewaardeerd om zijn unieke kristalvorm en zijn potentiële toepassingen in geologische studies. De fascinerende formaties en gevarieerde kleuren maken het tot een gewild mineraal exemplaar onder verzamelaars en liefhebbers.

De werking van Dogtooth Calciet...

Dogtooth Calciet heeft de werking de energie van zijn omgeving te versterken en te verbeteren. Het kan worden gebruikt om de kracht van andere kristallen of energiewerk te vergroten, waardoor het een waardevol hulpmiddel wordt voor spirituele oefeningen en genezingsrituelen. Dogtooth Calciet bevordert mentale helderheid, focus en concentratie. Het kan helpen mentale mist op te helderen, het besluitvormingsvermogen te vergroten en intellectuele bezigheden te stimuleren, waardoor het gunstig is voor studenten, onderzoekers en iedereen die mentale helderheid zoekt.

Dogtooth Calciet wordt geassocieerd met spirituele groei en innerlijke transformatie. Er wordt aangenomen dat het de verbinding met hogere rijken, spirituele gidsen en iemands hogere zelf vergemakkelijkt. Het kan helpen bij meditatie, visualisatie en toegang tot innerlijke wijsheid, waardoor spiritueel bewustzijn en verlichting wordt bevorderd. Dogtooth Calciet kan energetische bescherming bieden tegen negatieve energieën en psychische aanvallen. Het creëert een schild van spirituele bescherming rond de aura, waardoor negativiteit wordt verdreven en het energetische evenwicht wordt behouden.

Dogtooth Calciet kan het energieveld in evenwicht brengen en aarden, waardoor stabiliteit, innerlijke harmonie en een gevoel van geaardheid worden bevorderd. Het kan helpen stagnerende energie vrij te maken, de balans in de chakra's te herstellen en de fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichamen op één lijn te brengen. Dogtooth Calciet heeft een verzachtende en kalmerende energie die emotionele genezing en evenwicht bevordert. Het kan helpen emotionele blokkades, trauma of negatieve patronen los te laten, waardoor innerlijke vrede, zelfacceptatie en emotionele veerkracht worden bevorderd. Dogtooth-calciet wordt geassocieerd met de activering en balancering van de chakra's, vooral de hogere chakra's zoals het derde oog en de kruinchakra. Het kan helpen deze energiecentra te openen en in evenwicht te brengen, waardoor spirituele groei, intuïtie en verbinding met een hoger bewustzijn worden vergemakkelijkt. Hierdoor kan de Dogtooth Calciet het manifestatievermogen verbeteren en de creativiteit stimuleren. Het kan helpen om intenties te verduidelijken, manifestatie-inspanningen te vergroten en creatieve expressie te inspireren, waardoor het een waardevol hulpmiddel wordt voor het manifesteren van doelen en verlangens.

Reinigen en opladen...

Calciet is niet geschikt om met water te reinigen. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023