• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Groene Chalcedoon

Donkergroene chalcedoon is een variëteit van chalcedoon die bekend staat om zijn diepe groene kleur. Net als andere chalcedonen, is het een cryptokristallijne vorm van kwarts, bestaande uit microscopisch kleine kristallen die een uniforme structuur vormen. Hij heeft een donkergroene kleur die kan verschillen in lichter en donker. Het is een siliciumdioxide (SiO2) met sporenelementen zoals nikkel die de groene kleur veroorzaken. Hij heeft een hardheid van 6 tot 7 op de Mohs-schaal, wat het relatief duurzaam maakt.

Donkergroene chalcedoon komt voor in verschillende delen van de wereld, waaronder Australië (vooral Chrysopraas), Brazilië, Rusland, de VS, Tanzania en Polen.

De werking van Groene Chalcedoon...

Donkergroene chalcedoon wordt vaak beschouwd als een steen van rust en kalmte. Het kan helpen om stress te verminderen en een gevoel van innerlijke vrede te bevorderen. Deze edelsteen kan helpen bij het in balans brengen van emoties, het verminderen van angst en het bevorderen van een gevoel van emotionele stabiliteit. Donkergroene chalcedoon wordt vaak geassocieerd met het bevorderen van zelfvertrouwen en zelfacceptatie. Het zou kunnen helpen om negatieve gedachten over jezelf los te laten en een positief zelfbeeld te ontwikkelen.

In de edelsteentherapie wordt donkergroene chalcedoon soms gebruikt om fysieke heling te ondersteunen. Het wordt geacht het immuunsysteem te versterken en de algemene gezondheid te verbeteren. Deze steen kan ook worden gebruikt om creativiteit en expressie te stimuleren. Het zou helpen om creatieve blokkades te doorbreken en nieuwe ideeën en inspiratie te bevorderen. Donkergroene chalcedoon wordt vaak beschouwd als een aardende steen die helpt om je gegrond en stabiel te voelen, wat belangrijk is voor het behouden van focus en evenwicht in het dagelijks leven.

Reinigen en opladen...

Groene Chalcedoon kan op allerlei manieren gereinigd en opgeladen worden. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023