• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Gele Opaal

Geel opaal is een verscheidenheid aan opaal met een gele kleur, variërend van lichtgeel tot levendige gouden tinten. Net als andere soorten opaal bestaat geel opaal uit gehydrateerd silica (siliciumdioxide) en water. Geel opaal kan variëren van doorschijnend tot ondoorzichtig. Sommige exemplaren kunnen een melkachtig of troebel uiterlijk hebben vanwege de aanwezigheid van microscopisch kleine luchtbellen of andere insluitsels.

In tegenstelling tot edelopaal, dat een levendig kleurenspel vertoont dat wordt veroorzaakt door diffractie van licht, mist geel opaal dit optische effect doorgaans. In plaats daarvan ligt zijn aantrekkingskracht in de warme, uitnodigende kleur.

Geel opaal ontstaat door de geleidelijke afzetting van silicagel uit waterrijke oplossingen. Na verloop van tijd hardt de silicagel uit en stolt tot opaal, waardoor vaak scheuren en holtes in gastgesteenten zoals zandsteen of schalie worden opgevuld.

De werking van Gele Opaal...

Geel opaal staat symbool met gevoelens van optimisme, geluk en vreugde. Er wordt gezegd dat de warme, zonnige kleur de geest verheft en een positieve kijk op het leven bevordert. Geel opaal kan je helpen gevoelens van verdriet, depressie of pessimisme te verdrijven en deze te vervangen door een gevoel van helderheid en optimisme.

Er wordt gedacht dat geel opaal overvloed en welvaart in iemands leven aantrekt. De steen sluit aan bij de energie van overvloed en helpt bij het manifesteren van financieel succes, kansen en welvaart in verschillende aspecten van het leven.

Gele opaal stimuleert de energie en vitaliteit kan een natuurlijke energieboost geven wanneer dat nodig is. Er wordt gezegd dat het gevoelens van vermoeidheid of lage motivatie helpt bestrijden, waardoor een gevoel van vitaliteit en enthousiasme voor het leven wordt hersteld.

Gele opaal wordt vaak geassocieerd met het zonnevlechtchakra, dat persoonlijke kracht, zelfrespect en vertrouwen regelt. Dit stimuleert en balanceert het energiecentrum, waardoor gevoelens van zelfvertrouwen, moed en innerlijke kracht worden bevorderd. Gele opaal kan de creativiteit stimuleren en nieuwe ideeën en inzichten inspireren. Er wordt aangenomen dat het de verbeelding aanwakkert en artistieke expressie, innovatie en probleemoplossing aanmoedigt.

Gele opaal kan gunstige effecten hebben op het spijsverteringsstelsel. Het ondersteunt de vertering, verlicht spijsverteringsongemakken en de algehele gastro-intestinale gezondheid bevorderen. Gele opaal heeft een zachte en rustgevende energie die kan helpen de emoties te kalmeren en emotionele genezing te bevorderen. Het kan de vrijlating van negatieve emoties, zoals woede, angst of wrok, vergemakkelijken en gevoelens van vrede, rust en emotioneel evenwicht bevorderen.

Reinigen en opladen...

Opaal kan op allerlei manieren gereinigd worden. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023