• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Fluoriet

Fluoriet is een fascinerend mineraal dat bekend staat om zijn brede scala aan kleuren, waaronder paarse, groene, blauwe, gele en zelfs kleurloze varianten. De naam is afgeleid van het Latijnse woord 'fluere', wat 'vloeien' betekent, vanwege het gebruik ervan als vloeimiddel bij het smelten van ijzer.

Fluoriet is een calciumfluoridemineraal (CaF2). Het behoort tot de halogenide-mineraalgroep. Het kristalliseert in het kubische systeem en vormt doorgaans goed gedefinieerde kubussen of octaëders. Het kan echter ook voorkomen in massieve, korrelige of botryoïdale vormen. Veel fluorietmonsters vertonen fluorescentie onder ultraviolet licht, waaraan het mineraal zijn naam ontleent. Het fenomeen wordt vaak "fluorescentie" genoemd omdat het voor het eerst werd waargenomen in fluoriet.

Fluoriet wordt aangetroffen in een groot aantal verschillende geologische omgevingen, waaronder hydrothermale aderen, sedimentair gesteente en als gangsteenmineraal in ertsafzettingen. De belangrijkste producerende landen zijn China, Frankrijk, Engeland, Mexico, Mongolië, Rusland en Zuid-Afrika.

De werking van Fluoriet...

Fluoriet brengt je energie terug in balans. Hij werkt samen met lichtmeesters en galactische stralen, waardoor je chakra's worden geopend en je energie terug in balans komt. Ook biedt het bescherming tegen stralingen van bijvoorbeeld computers of telefoons.

Fluoriet stimuleert groei op allerlei vlakken. Daarnaast biedt het een gevoel van bescherming, waardoor angsten en onzekerheden aangepakt kunnen worden. Het geeft inzicht in oude patronen en helpt je deze te doorbreken. De steen zorgt er ook voor dat je onderdrukte gevoelens loskomen. Het is daarnaast zeer effectief bij studeren of werken, omdat het een positieve werking heeft op je brein. Hierdoor kun je je beter concentreren, gestructureerd werken, en helpt het je informatie op te slaan.

Fluoriet staat erom bekend goed te werken tegen klachten bij je keel, schouders en hart. Ook werkt de steen verzachtend bij infecties en is het goed voor je tanden, cellen, botten, huid, slijmvliezen, puistjes, wonden, verkoudheid en griep. Daarnaast is het zeer effectief voor mensen die last hebben van artritis en reuma. Voor fysieke klachten wordt er van deze steen vaak een elixer gemaakt.

Lees hier meer over de varianten van Fluoriet...

Blauwe Fluoriet

Gele Fluoriet

Groene Fluoriet

Paarse Fluoriet

Regenboog Fluoriet

Yttrium Fluoriet

Reinigen en opladen...

Fluoriet is niet geschikt om met water te reinigen. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023