• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Flogopiet

Phlogopiet is een variant van mica. Het is een soort magnesiumaluminiumsilicaat en wordt vaak magnesiummica genoemd. Hij is meestal bruin, geel of groenachtig bruin van kleur. De steen heeft een perfecte basale splitsing, wat betekent dat het kan worden gesplitst in dunne, flexibele vellen. Hij varieert van 2,5 tot 3 op de hardheidsschaal van Mohs, wat hem een zacht en breekbaar mineraal maakt.

Flogopiet wordt meestal aangetroffen in metamorfe gesteenten zoals marmer en andere magnesiumrijke gesteenten. Het kan ook voorkomen in stollingsgesteenten zoals ultramafische gesteenten en sommige soorten graniet. Flogopiet vormt zich in omgevingen met hoge temperaturen, vaak in de aanwezigheid van magnesiumrijke vloeistoffen. Het wordt vaak gecombineerd met andere mineralen zoals calciet, olivijn en diopsiet.

Flogopiet wordt vaak vergeleken met biotiet, een andere veel voorkomende mica. Hoewel beide vergelijkbare eigenschappen hebben, is flogopiet doorgaans lichter van kleur (meer bruinachtig tot geelachtig) vergeleken met de donkere (zwart tot donkerbruin) biotiet. Flogopiet heeft ook een hoger magnesiumgehalte, terwijl biotiet meer ijzer bevat.

De werking van Flogopiet...

Van flogopiet wordt gedacht dat het een sterke aardende energie heeft, waardoor je verbonden blijft met de aarde en je fysieke lichaam. Het kan helpen bij stabiliteit en evenwicht, vooral in tijden van verandering of stress. Dit mineraal ondersteunt het emotionele welzijn door oude emotionele wonden en patronen los te laten. Het kan zelfacceptatie en eigenliefde aanmoedigen, waardoor een gezondere emotionele toestand wordt bevorderd.

Flogopiet wordt vaak geassocieerd met het verbeteren van intuïtieve vermogens en spiritueel inzicht. Het kan het derde oogchakra openen en groei stimuleren. Flogopiet heeft een beschermende energie en kan bescherming bieden tegen negatieve invloeden en psychische aanvallen. Er wordt gezegd dat het een barrière van bescherming creëert rondom de aura. Op het gebied van fysieke genezing wordt flogopiet soms gebruikt om de genezingsprocessen van het lichaam te ondersteunen. Er wordt aangenomen dat het helpt bij problemen die verband houden met de huid, botten en algehele vitaliteit.

Reinigen en opladen...

Flogopiet zelf kan beter niet worden gereinigd met water. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023