• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Druzy Agaat

Druzy Agaat of Glitter Agaat is een agaat groei waarbij hele fijne, glinsterende kristalletjes te zien zijn. Het kan soms lijken alsof er een soort suikerlaagje over een mineraal is gevormd. Deze kristalletjes kunnen gevormd worden door verschillende mineralen afhankelijk van de samenstelling van de vloeistof die aanwezig was tijdens de vorming. Kwarts is een van de meest voorkomende druzy soorten omdat kwarts is samengesteld uit silica, wat heel veel voorkomt op de wereld.

Het geologische proces dat een druzy vormt vindt plaats wanneer water mineralen op het oppervlak van een rots brengt. Wanneer het water verdampt, vindt er afkoeling plaats en blijven de mineralen achter, vervolgens vormen ze kristallen bovenop het gesteente. Afhankelijk van de mineralen kunnen mineralen met druzy bijna elke kleur van de regenboog hebben, inclusief wit, roze, blauw, paars, groen of zwart. De meeste druzy vormt als holtebekleding in geodes.

Een aantal voorkomende mineralen die druzy's kunnen bevatten zijn bijvoorbeeld: kwarts, amethist, pyriet, granaat, chalcedoon en hematiet.

Druzy op een agaat heeft geen extra esotherische werking.

Reinigen en opladen...

Dendriet Agaat kan op elke manier worden gereinigd en opgeladen. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023